Naci Görür'den korkutan açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin ardından Doğu Anadolu Fay hattınde Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-Kahramanmaraş arasına dikkat çekti. Görür, "Burada dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır" dedi.

Naci Görür'den korkutan açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ depreminin ardından Doğu Anadolu Fay hattında kırılmaların başladığını ve depremlerin batıya doğru ilerleyeceği açıklamasında bulunmuştu. Malatya Pütürge'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama daha yapan Görür, yeni bölgeleri işaret etti.

Naci Görür, özellikle depremlerin Doğu Anadolu Fay hattındaki kırılmaların Kuzeydoğu'dan Güneybatı'ya doğru kayacağını ifade ederek, Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-Kahramanmaraş arasında deprem yaşanabileceğine ve dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Görür, sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

Arkadaşlar merhaba, Malatya-Pütürge/Tepehan’da 5’in üzerinde bir deprem oldu. Hatırlarsanız, Elazığ depreminden sonra DAF’ın uyandığını, bundan sonra depremleri Kuzeydoğudan güney batıya doğru taşıyabileceğini öngörmüş ve Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-K. Maraş arasına dikkat çekmiştik.

Bu depremle DAF’daki kırılma Çelikhan-Erkenek sınırına dayandı. Bu deprem DAF üzerinde ve Bitlis süturuna yakın. Şimdi Çelikhan-Erkenek arası daha sıkıntılı hale geldi. urada dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır. Zamanı bilmiyoruz. Şekil de gönderiyorum. İyi günler. Deprem yerine ve Çelikhana dikkat ediniz.