Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi uyardı: Kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik ilçesindeki sarsıntılar hakkında Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Görür, bölgenin konumunun riskli olduğunu belirterek Gemlik'teki yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Görür, Gemlik'in 7 ve üstü bir depreme dayanamayacağını ifade etti ve yeni imar ve iskan verilmemesi gerektiğini önerdi.

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi uyardı: Kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşanan sarsıntılara ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan (X) değerlendirmede bulundu. Bölgenin konumunun iyi olmadığını dile getiren Görür, Gemlik’teki yapıların depreme göre düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

"GEMLİK KESİNLİKLE 7 VE ÜSTÜ BİR DEPREME DAYANAMAZ"
Naci Görür'ün açıklamasında "Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle" dedi.