Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından seslendi: Tek tek anlattı

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’yi depreme hazırlamanın ön koşullarını anlattı. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından “Ülkeyi depreme hazırlamanın ön koşulu” başlıklı paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından seslendi: Tek tek anlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ülkeyi depreme hazırlamanın ön koşulunun geçmiş depremlerden ders çıkarmak olduğunu belirterek, “Bu depremlerde bu kadar kaybı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız” dedi.

Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Onun için Maraş-Gaziantep depremleri ile yönetim (yerel ve merkezi) ve millet olarak yüzleşmek şarttır. Depremde hedef hiç veya minimum can kaybı vermektir.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Bu depremlerde bu kadar kaybı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız.

Bunu yapmadan, bu anlayış ve bilince ulaşmadan kentlerimizi deprem dirençli yapamayız. Çünkü hatalarından ders çıkarmayan bir anlayış bunu başaramaz.