Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul depremi için korkutan sözler! İstanbul’un 3’te biri göçük altında kalabilir

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Marmara Bölgesi’nde beklenen deprem konuşulmaya başlandı. Özellikle bu konuda birçok kez uyarı yapan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür korkutan ifadeler kullandı. 100 bin yapının depremde göçeceğini ifade eden Görür, her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini söyledi. Görür’ün açıklamasına göre İstanbul nüfusunun 3’te biri göçük altında kalabilir.

Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul depremi için korkutan sözler! İstanbul’un 3’te biri göçük altında kalabilir

Türkiye’de 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkıma neden oldu. 13.5 milyon insanı doğrudan etkileyen deprem felaketi sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Diğer yandan ise olası deprem felaketleri akıllardaki yerini koruyor. Özelilikle birçok uzman Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depreme dikkat çekiyor.

NÜFUSUN 3’TE BİRİ TEHLİKE ALTINDA

NTV'de yer alan habere göre, söz konusu deprem hakkında birçok kez uyarı yapan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin sonuçlarına karşı uyararak önlem alınmaması durumunda İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Marmara depreminin vurması durumunda bu asırda Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının biteceğini iddia eden Görür, "Komplo teorisi gibi bir şey değil bu” dedi.

5 MİLYON İNSAN DOĞRUDAN ETKİLENECEK

Deprem 100 bin yapının göçeceğini belirten Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayılması durumunda 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi.

“TÜRKİYE EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞINI KAYBEDER”

Görür depremin ekonomiye olan etkisine dikkat çekerek, "Marmara depremi olduğu takdirde Marmara bölgesi ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker” dedi.
Görür şunları kaydetti: "Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder.”

Görür, şehirlerin hızla depreme dirençli hale getirilmesi için adımlar atılması gerektiğini söyleyerek "Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyen yaşayacaklarsa depremde yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada on binlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda” ifadelerini kullandı.