Prof. Dr. Naci Görür'den 'Marmara depremi' açıklaması! Depremin büyüklüğü için aralık verdi: 11 ilin toplamından...

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen olası Marmara depremine ilişkin yaptığı açıklamada, Marmara depreminin minimum 7,2, maksimum 7,6 büyüklüğünde olacağını belirterek, "Eğer bu büyüklükte bir deprem olursa beklenen hasar Güneydoğu'da 11 ilin toplamından fazla olur." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 'Marmara depremi' açıklaması! Depremin büyüklüğü için aralık verdi: 11 ilin toplamından...

Prof. Dr. Naci Görür, Kadıköy’de düzenlenen Çevre Festivali’nde açıklamalarda bulundu. Görür, depremlerin afet olmadığını dünyanın var olma sebebi olduğunu belirterek, "Eğer dünyada deprem olmuyorsa bilin ki hepimizin sonu gelmiştir, dünya ölmüştür. Ölü gezegende deprem yoktur" dedi.

"AVRUPA YAKASINDAKİ ZEMİN ANADOLU YAKASINA GÖRE DAHA KÖTÜ"

Beklenilen Marmara depreminin minimum 7,2, maksimum 7,6 büyüklüğünde olacağını da ifade eden Görür, "Eğer bu büyüklükte bir deprem olursa beklenen hasar Güneydoğu'da 11 ilin toplamından fazla olur. Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne de etkilenir. Bakın unutmayın bu doğrultu altındaki faylarda her nerede bir deprem olursa oranın 200 kilometre uzunluğu çapındaki her yer göreceli olarak birbirinden etkilenir. Avrupa yakasındaki zemin, Anadolu yakasına göre daha kötü. Anadolu yakası zemin olarak daha iyi, ancak kıyı bölgeleri her iki bölgede de iyi sayılmaz. Eğer siz denizden itibaren ilk 10 kilometrenin içerisindeyseniz özellikle Avrupa yakasında çok dikkatli olmanız lazım. Bu mesafe Asya yakasında biraz daha daraltılabilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Görür, 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının yapı stoku konusunda çok faydalı olduğunu ifade etti.