Prof. Dr. Orhan Şen’den korkutan uyarı "Dilim varmıyor ama..."

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den korkutan bir uyarı geldi. "Prof. Şen, Batı Karadeniz'de aşırı sıcakların üzerine soğuk havalar geldiği zaman atmosfer karışıyor. Dilim varmıyor ona ama öyle görünüyor durum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Orhan Şen’den korkutan uyarı "Dilim varmıyor ama..."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir aşırı sıcak hava uyarısında bulunuyordu. Aşırı sıcak hava ve nem vatandaşları bunalttı. Vatandaşlar park ve sahillere akın etti.

Ancak sıcak havaların bir anda soğumasıyla kötü durumlarda kaçınılmaz oluyor. Kötü haberi ise . CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı açıklamada duyurdu. Prof. Şen, aşırı sıcak havaların ardından gelen soğuk havalar atmosferi karıştırıyor ve başımıza afet olarak gelen yağışlar meydana geliyor dedi.

Prof. Şen’in açıklamaları şöyle;

Sıcaklar en yukarı seviyelere geldi. 35 dereceyi biz ısı çarpması açısından kritik eşik olarak görürüz. Arabistan üzerinden gelen sıcaklar tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Bugün güneş çarpmasından ve ısı çarpmasından korunmamız lazım.

Kuraklık devam ediyor Türkiye'de. Kuraklık had safhada... Ağustos ayı her gün yağmur yağacak diye bir şey yok ama Türkiye kurak bir yaz ayı geçiriyor Karadeniz Bölgesi hariç...

Orman yangınları açısından çok bir tehlike yok ama kuraklık had safhada devam ediyor. Sıcaklık yarın 1 derece düşse de devam ediyor. Perşembe günü önemli bir meteorolojik hadise olabilir. Sıcaklıklar aniden düşecek.

8-9 derece bir düşüş bekliyorum ben. Batı Karadeniz'de perşembe akşamı dikkat etmemiz lazım. Aşırı sıcakların üzerine soğuk havalar geldiği zaman atmosfer karışıyor. Karıştığı zaman da başımıza afet olarak gelen yağışları meydana getiriyor. İnşallah öyle olmaz. Dilim varmıyor ona ama öyle gözüküyor durum. İnşallah değişir atmosferdeki durum.