EYT'liler dikkat! Promosyonda yarış kızışacak

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin detayların belli olmasının ardından emekli adaylarının yeni yılda bankalardan alabilecekleri promosyon tutarları gündem oldu. Bankaların son dönem emekli maaşını çekecek vatandaşlar için sundukları promosyon imkanları 7 bin liraları buldu. Peki, EYT yasasının ardından hangi emekli ne kadar promosyon hakkı kazanacak? İşte son durum...

EYT'liler dikkat! Promosyonda yarış kızışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalarının ardından emekli adayları yeni yılda alacakları promosyon tutarlarını merak etmeye başladı.

SGK’nın bankalarla yaptığı protokol kapsamında 2022 yılı için 3 bin 500 liraya kadar emekli maaşına 3 bin lira, 3 bin 500 ile 7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500 lira, 7 bin 500 ila 10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, 10 bin liradan fazla olanlara 5 bin lira promosyon verilecekti.

Emeklilerin e-Devlet aracılığıyla kendilerine en yüksek promosyon veren bankaya maaşını taşıyıp promosyon başvurusunu da internet bankacılığı üzerinden dakikalar içinde gerçekleştirmesi mümkün.

EYT’liler de emekli oldukları anda seçecekleri banka ile promosyon sözleşmesi imzalayıp peşin olarak promosyonlarını hesaplarına görebilecek.

Yaklaşık 2,5 milyon kişinin yararlanacağı EYT yasasından 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak işe girmiş kişiler yararlanabilecek.