PTT anlık kura geçti: Yüzde 300'e varan zam yaptı

PTT'de geçmiş dönemlerde uygulanan sabit fiyat uygulamasının sona ermesinin ardından anlık kur üzerinden gerçekleşen uygulama ile birlikte gönderim ücretlerindeki artış vatandaşı isyan etme noktasına getirdi. Yurt dışı gönderim ücretlerine yüzde 300'e yaklaşan oranlarda yapılan zam tepki çekti.

PTT anlık kura geçti: Yüzde 300'e varan zam yaptı

Eylül ayında yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 19.58 olarak açıklamasının ardından birçok sektörde görülen zamlara bir yenisi daha eklendi.

PTT'den yurt dışı gönderimlerine kur darbesi

Ekim itibarıyla PTT'nin yurt içi gönderimlerine yüzde 30-40 arasında, yurt dışı gönderimlerine ise yüzde 300'e yaklaşan zam yapıldı. PTT şubelerinde henüz güncel fiyatlar ilan edilmiş değil. Vatandaşlar işlem gerçekleştirdiği sırada ise zamlı fiyatlarla karşılaşıyor.

 20 TL'ye mektup, 1680 TL'ye kargo...

Anlık kur üzerinden belirlenen fiyatlara göre 2020'de Almanya'ya 6.5 TL'ye gönderilen kayıtsız mektup artık ortalama 20 liraya gönderilebiliyor. Japonya'ya daha önce 17 kg yüzey kargo ücreti 639 TL iken bugün 16 kg için verilen fiyat 1680 TL...

Gidiş-dönüş uçak bileti kargodan daha ucuz

Öte yandan elde edinilen son bilgilere göre, 30 kilo kargonun İngiltere'ye gönderim maliyetinin 2 bin TL olduğu öğrenilirken bir kişinin İngiltere'ye gidiş dönüş maliyetinin ise yaklaşık 1400 lira olduğu belirtildi.