PTT ile kargo gönderen ve alanlar dikkat! Duyuru yapıldı, artık değişti!

PTT Kargo ile yeni kararlar alındı. Bu karar PTT aracılığıyla kargo gönderip alanları ilgilendiriyor. Bilindiği üzere PTT Kargo takibi Pttavm üzerinden takip edilebiliyordu. Son dakika gelişmesiyle bu durum artık değişti. PTT ile kargo gönderen ve alanlar için yeni değişikliğin ayrıntıları...

PTT ile kargo gönderen ve alanlar dikkat! Duyuru yapıldı, artık değişti!

Online alışveriş ve pandemi etkisiyle de son yıllarda Kargo işlemleri yoğunlaştı. PTT üzerinden kargo bekleyen ve kargo vatandaşlar için son dakika değişikliği duyuruldu. Artık kargo takibi e devlet üzerinden yapılabilecek.

Hali hazırda sistem olan pttavm.com üzerinden takibi yapılan kargoları aynı zamanda E devlet üzerinden de takibi yapılacak. 

E devlet twitter hesabı üzerinden yapılan değişiklik duyurudu. PTT kargoları ile ilgili e-Devlet Kapısı twitter üzerinden yapılan açıklamada vatandaşların, PTT gönderilerinin takip işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada şöyle denildi:

“PTT Kayıtlı Gönderi Takibi” hizmetini kullanarak, kayıtlı yurt içi ve yurt dışı gönderilerinizin durumunu e-Devlet Kapısı üzerinden takip edebilirsiniz”

PTT ile kargo gönderen ve alanlar dikkat! Duyuru yapıldı, artık değişti! - Resim : 1

e-Devlet sistemi üzerinden yapılan açıklamalarda ise şu bilgilendirmelerde bulunuldu

PTT ile kargo gönderen ve alanlar dikkat! Duyuru yapıldı, artık değişti! - Resim : 2

Bu hizmeti kullanarak, kayıtlı yurtiçi ve yurtdışı gönderilerin durumunu takip edebilirsiniz.

Kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır. Aşağıdaki alana gönderinizin barkod numarasını girerek takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip

Ayrıca, kabulde “Alma Haberi” özel hizmeti istenen ve iade işlemine tabi tutulmadan alıcısına teslim edilen gönderiler için teslime ilişkin “Kayıtlı Gönderi Teslim Belgesi” alabilirsiniz.