PTT'den son dakika ödeme duyurusu! Aile Bakanlığı o desteğin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı. Kimliğinizle gelmeyi unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Ağustos ayında hesaplara yatması beklenen destek ödemeleriyle ilgili PTT'den açıklama geldi. Vatandaşlar bu tarihlerde kimlik kartlarıyla gidip paralarını çekebilir.

PTT'den son dakika ödeme duyurusu! Aile Bakanlığı o desteğin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı. Kimliğinizle gelmeyi unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri vatandaşlara PTT aracılığıyla yatırılıyor. Temmuz ayından itibaren zamlı olarak ödenmeye başlayan sosyal yardımlar ile ilgili bugün PTT'den yeni bir duyuru geldi. 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde hesaplara 5.098 TL yardım parası yatacak. Yeni kimlik kartınız ile PTT şubelerine gidenler yardım parası ödemesinden anında yararlanacak.

ZAMLI MAAŞLAR YATIRILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre zamlı evde bakım maaşı ödemeleri başlıyor. Bakanlık, ödemelerin PTT üzerinden yapılacağını duyurdu. Evde bakım maaşına Temmuz ayında memur maaş katsayısına yapılan artış doğrultusunda zam gelmişti. Evde bakım maaşı bu zamla birlikte 4.336 TL'den 5.098 TL'ye yükseldi. Hak sahibi olan vatandaşlar, Ağustos ayı itibariyle banka hesaplarından ya da PTT'den zamlı ödeme alma hakkına sahip olacak.

BU TARİHLERDE HESAPLARA YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre evde bakım maaşı ödemeleri 11, 12 ve 13 Ağustos tarihleri itibariyle hesaplara yatmaya başlıyor. Bakanlık, konu ile ilgili son durumu açıkladı. Hak sahibi vatandaşlar, evde bakım maaşı ödemelerini Ağustos ayında zamlı olarak alma şansına sahip olacak. TC kimlik kartınız ile birlikte PTT şubelerine gidenler ödemelerini hemen gişelerden tahsil edebilecek. Ayrıca IBAN numarası verenlere ise ödemeler banka hesapları aracılığı ile aktarılacak.