Putin'den Biden'a: "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim"

ABD'nin Ukrayna'ya ATACMS füzelerini vermesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden arasında ipler gerildi. Füzelerin Ukrayna'ya verilmesinin ardından Biden, "Rusya savaşı kaybetti" açıklamasını yaptı. Bu gelişmenin ardından Putin'den de karşı cevap geldi.

Putin'den Biden'a: "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir aradan sonra Çin'e gitti. Putin'in gündeminde ABD'nin ukrayna'ya gönderdiği uzun menzilli ATACMS TİPİ taktik füzeler de vardı. 

ABD'nin Ukrayna'ya ATACMS füzelerini vermesi Putin'in tarafından hoş karşılanmadı.

"RUSYA SAVAŞI KAYBETTİ"

ABD Başkanı Joe Biden, füzelerin Ukrayna'ya verilmesi ardından mevkidaşı Putin'i Ti'ye alarak "Rusya savaşı kaybetti" açıklamasında bulundu.

 "MADEM SAVAŞI KAYBETTİK..."

Putin, "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim" dedi. Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Cinping ile 2018 yılında pankek diplomasisi olarak anılan görüntüler vermişti.

PANKEK DİPLOMASİSİ NEDİR?

Rus lider Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Cinping yakın ilişkilere sahip. ABD karşıtı cephenin iki güçlü üyesi olan Rusya ve Çin sık sık yan yana geliyor. 

Putin'den Biden'a esprili yanıt: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim - 1

Putin, geçen yıl Ukrayna'yı işgale girişmeden kısa bir süre önce Pekin'de vakit geçirmişti. 

İki lider ayrıca 2018 yılında literatüre pankek diplomasisi olarak giren bir etkinliğe de imza atmıştı. Putin ve Çin liderleri bir araya gelerek pankek hazırlamıştı.