Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti! Halit Kıvanç kimdir?

Duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Halit Kıvanç'tan gelen acı haberi oğlu Ümit Kıvanç duyurdu.

Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti! Halit Kıvanç kimdir?

Efsane gazeteci ve maç spikeri olan Halit Kıvanç hayatını kaybetti. Türkiye'de uzun yıllar maç anlatımıyla hafızalara kazınan Kıvanç, hayata gözlerini yumdu. Halit Kıvanç'tan gelen acı haberi oğlu Ümit Kıvanç duyurdu.

Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti! Halit Kıvanç kimdir? - Resim : 1

Türkiye'nin önde gelen gazetecilerinden Halit Kıvanç'ın cenazesi 27 Ekim'de öğleyin Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Oğlu Ümit Kıvanç duyurdu!

Acı haberi duyuran oğlu yaptığı paylaşımda, "Halit Kıvanç'ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek” dedi.

 

 

 

TFF'den mesaj

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 97 yaşında hayatını kaybeden Halit Kıvanç için başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türk spor yayıncılığının duayen ismi, usta spiker ve gazeteci Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Halit Kıvanç'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Türk basınına başsağlığı dileriz" denildi.

Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, usta gazeteci Kıvanç'ın vefatının ardından sosyal medya hesabından bir teziye mesajı yayınladı. Çelik, yaptığı paylaşımda, "Radyo ve televizyon tarihimizin büyük ismi Halit Kıvanç’ı kaybettik... Nezaketi, güleryüzü ve bilgisiyle yaptığı işe değer katan bir isimdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.

 

 


Halit Kıvanç kimdir?

Halit Kıvanç ,1925 yılında İstanbul'da doğdu, radyo ve televizyon sunucusu, gazeteci, maç spikeri. Türkiye'nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularındandır. Yazar ve müzisyen Ümit Kıvanç‘ın babasıdır.

Dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir

Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde tamamladı. 3 ay kadar hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.1953′te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte memleketimizin ilk günlük spor gazetesi (Türkiye Spor) gazetesini çıkardı.Bir yıla yakın ünlü yayın kuruluşu BBC de çalıştı. Ülkemiz'de radyo ve TV yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, TV'nin birçok yayınında ‘ilk'lerin adamı oldu. Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spikerdir. 10 Dünya Kupası finallerini radyo ve televizyonda da nakletmiştir.

Sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti! Halit Kıvanç kimdir? - Resim : 2

Sunuculukta 50 yılını 2005′te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200′ün üzerinde ödül aldı. 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti.

Yazar, spiker, sanat adamı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına temiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmaları ile hizmet vermesinden dolayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Kariyer Dalında büyük ödüle layık görüldü.