Rakamları Bakan Bolat açıkladı: Temmuz ihracatında tarihi rekor kırıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş'ta temmuz ayına ait dış ticaret rakamlarını basın toplantısıyla açıkladı. İhracat rakamlarında tarihin en yüksek ihracat değerine ulaşıldığını belirten Bakan Bolat "İhracat temmuz ayında yüzde 8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar oldu" dedi. İşte detaylar...

Rakamları Bakan Bolat açıkladı: Temmuz ihracatında tarihi rekor kırıldı

Temmuz ayında tarihin en yüksek ihracat değerine ulaşıldığını belirten Bakan Bolat, temmuz ayı ihracatının yüzde 8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Ömer Bolat konuyla ilgili sosyal medya hesabından rakamları paylaşarak: "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Hükümetimizce deprem bölgesinin yeniden inşa ve ihyasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün de Ticaret Bakanlığı kurmayları ve iş dünyamızla birlikte, ülkemizin sürdürülebilir büyümesine önemli katkı sağlayan ihracatımıza ilişkin Temmuz ayı rakamlarını iki büyük ve yıkıcı depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta açıkladık. Buna göre, Temmuz ayında ihracatımız %8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tarihimizin en yüksek Temmuz ayı ihracat değeridir. Katma değerli üretim ve ihracat ile istihdamımızı artırmaya devam edecek, halkımız için sürdürülebilir refah artışını sağlayarak ülkemizi daha ileri seviyelere yükseltmeye yönelik çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Deprem bölgesi şehirlerimizdeki ekonomiyi tekrar canlandırmaya yönelik Hükümetimizce atılan adımların yardımıyla deprem felaketinin ekonomimiz üzerinde yarattığı etkileri kısa sürede atlatacağımıza ve şehirlerimizin eskisinden daha güçlü ve canlı hale geleceğine olan inancım tamdır." dedi.

Rakamları Bakan Bolat açıkladı: Temmuz ihracatında tarihi rekor kırıldı - Resim : 1

"DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ömer Bolat Kahramanmaraş ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:"Kahramanmaraş il ziyaretimiz kapsamında Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve Valilik çalışanlarımızla bir araya gelerek deprem felaketinin izlerini silmeye yönelik kamu yatırımları hakkında bilgi aldık. Devlet millet el birliğiyle Kahramanmaraş’ı eskisinden de daha iyi bir hale getirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.