Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan orucuna kaç gün kaldı? İşte Ramazan orucunun ilk günü!

Oruç ve Kur’ân Ayı Ramazan başlıyor. Manevi iklimi nedeniyle özel olan, sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı Ramazan ayı bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini de içinde saklıyor. Oruçların tutulacağı, ibadetlerin yapılacağı ve hayırların yapılacağı Ramazan ayının ne zaman başlayacağı, hangi gün oruç tutulacağı merak ediliyor. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan orucuna kaç gün kaldı? İşte Ramazan’da orucunun ilk günü ne zaman? Ramazan ayı 2023 hangi gün başlıyor, ne zaman bitiyor? İşte d

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan orucuna kaç gün kaldı? İşte Ramazan orucunun ilk günü!

On bir ayın sultanı Ramazan başlıyor. Sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı Ramazan’da oruçlar tutulacak ve ibadetler yerine getirilecek. Yaşanan depremlerle birlikte bu yıl buruk karşılanacak Ramazan ayı, bu sene daha fazla kardeşlik, dayanışma ve paylaşma ayı olarak geçecek.

Ramazan’a sayılı günler kala milyonlarca müslüman, orucun ilk günün ve Ramazan ayının başlangıcını merak ediyor.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Her yıl Ramazan Ayı başlangıcı bir önceki yıla göre 10 - 11 gün daha erken başlıyor. Diyanet’in dini günler takvimine göre, ilk oruç bu yıl 23 Mart Perşembe günü tutulacak. Oruç ibadetini gerçekleştirecekler, 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkacak.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTİYOR?

2023 Ramazan ayı 20 Nisan’da bitiyor. 20 Nisan Ramazan Bayramı arifesi olarak idrak edilecek. 21-23 Nisan 2023 tarihleri Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.