Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları...

Üç ayların başlamasıyla birlikte gözler Ramazan ayı başlangıç tarihine çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, ramazan ayının tarihini yayınladı. Müslümanlar her yıl bu ay içerisinde farz olan oruç ibadetini yerine getirip bolca ibadet ediyorlar. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı...

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları...

Üç aylara girilmesinin ardından, 2021 yılı Ramazan ayı heyecanla bekleniliyor. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı tarihi, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte Ramazan Bayramı tarihi de İslam aleminin gündeminde yer alıyor.
 Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 1

RAMAZANIN İLK GÜNÜ NE ZAMAN? 

Üç aylara girilmesiyle birlikte Ramazan ayı için de bekleyiş başladı. Ramazan Bayramı tarihi için pek çok kişinin araştırmaları sürüyor. Müslümanların oruç ibadetini idrak ettiği mübarek ramazan ayının başlayacağı tarih, 2021 dini günler takvimi ile Diyanet tarafından açıklandı.

Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takviminde yer alıyor.. İlk sahur 12 Nisan gecesi yapılacak.  Buna göre 2021 yılında ramazan ayının başlangıcı 13 Nisan Salı gününe denk gelecek. Oruç ibadetinin son günü ise 12 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek. Akabinde 3 günlük Ramazan Bayramı başlayacak.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 2

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen dini günler takvimine göre 2021 Ramazan ayı 13 Nisan'da başlayacak. Oruç tutmak isteyen Müslümanlar 12 Nisan gecesi ilk oruç için sahura kalkacak. Ramazan ayı 12 Mayıs'ta bitecek.

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının bitişinde kutlanan Ramazan Bayramı ise bu sene 13 Mayıs'ta başlayacak. Mayıs ayının 13, 14, 15'i Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 3

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi tarihi de belli oldu. İslamiyet inancına göre İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in Cebrail tarafından Hz. Muhammed'e indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi ise bu yıl 8 Mayıs 2021'e denk geliyor.

RAMAZANIN ÖNEMİ 

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: “Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 4

ORUCUN FAYDALARI NELERDİR? 

Oruç ibadetinin temel hedefi insanları takvaya eriştirmektir. Bu bizzat Kur’ân-ı Kerîm’de “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız ve takvaya erişmeniz için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı (…)” (Bakara: 2/183–184) şeklinde ifade edilmektedir.

İnsanı manevi bir eğitim sürecine taşıyan oruç, kulun, kısa sürede kalbi ve ruhu üzerinde birikmiş günah tortusundan sıyrılmasını sağlar. Böylece oruç, insanı “kad eflaha men zekkâhâ” ayetinin sırrına erdirir. Bu, nefsini kötülüklerden arındıranın, kurtuluşa erdiğinin bir ifadesidir. Nasıl ki sadaka ve zekât, inananları günahlardan temizler, onları arındırıp, yüceltirse (Tevbe: 9/103) bedenin zekâtı olan oruç da (İbn Mâce, Sıyâm, 44) insanı nefsinin hâkimiyeti altında ezilmekten kurtarır.

Oruç tutan kişi, nefsinin zincirlerini kırarak Allah’ın ipine sarılmış olur. Nefis insanı bencilleştirip yalnızlığa iterken, insan Allah’ın ipine sarılmakla sosyal bir varlık olduğunu iyiden iyiye hisseder. Oruç ayı olan ramazan boyunca toplu hâlde yapılan ibadetler birlik duygusunu ruhlara işler. Zengin, fakirle aynı safta namaz kılar, aynı sofrada yemek yer, zekât, fitre ve fidyeler gelir dağılımındaki dengesizliğe adeta can suyu olur.

2021 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

  • Ramazan Başlangıcı - 13 Nisan Salı
  • Kadir gecesi - 8 Mayıs Cumartesi
  • Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi
  • Üç ayların başlangıcı - 13 Şubat Cumartesi
  • Regaip Kandili - 18 Şubat Perşembe
  • Miraç Kandili - 10 Mart Çarşamba
  • Berat Kandili – 27 Mart Cumartesi
  • Ramazan Başlangıcı - 13 Nisan Salı
  • Kadir gecesi - 8 Mayıs Cumartesi
  • Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi
  • Kurban Bayramı Arifesi- 19 Temmuz Pazartesi
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 20 Temmuz Salı
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 21 Temmuz Çarşamba
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 22 Temmuz Perşembe
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 23 Temmuz Cuma
  • Hicri Yılbaşı - 9 Ağustos Pazartesi
  • Aşure günü - 18 Ağustos Çarşamba
  • Mevlid Kandili - 17 Ekim Pazar

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 5

HOŞ GELDİN RAMAZAN MESAJLARI VE SÖZLERİ!

İmanın, ibadetin, güzel ahlakın, ümmet bilincinin ve İslam kardeşliğinin pekiştiği mübarek ayın gelişi Müslüman alemi tarafından huzurla karşılanırken öte yandan vatandaşlar en güzel ayetli, dualı ve resimli Hoş geldin Ramazan mesajları ve sözleri araştırması yapıyor.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 6

Dostlukların sevgi ile beslendiği bu mübarek Ramazan ayında gönlünün sevgi ile dolup taşmasını dilerim... Mübarek Ramazan ayı kalbini O'nun yoluna koymayı ellerini daim O'nun dergahına açmaya vesile olsun.. Hayırlı Ramazanlar.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 7

On bir ayın sultanı kapıda. Bu ay bütün gönüller ibadetten yana, bütün yürekler aynı çatı altında. Muhammet (s.a.v) bu ay sizin kapınızda. Güzel gönlünüzden geçen her hayırlı işin avuç içlerinize dolmasını diler mübarek Ramazan ayınızı kutlarım.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 8

Kim Allah yolunda dünyevi işleri bir kenara atıp sadece gönülden ibadet ederse, Allah ona cennetinden bir bahçe ayırır. Cennetin bahçesindeki gül kokularının yüzü suyu hürmetine bu ayı ibadet ve inançla geçirmenizi temenni eder, mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutlarım.

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 9

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 10

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 11

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 12

Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Mesajları... - Resim : 13