Ramazan öğretmene acı veda! 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Temizlik malzemesi ve dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan öğretmen Ramazan Şahin, tedavi gördüğü hastanede 6 gün sonra yaşamını yitirdi. Adana'da toprağa verilen öğretmenin, cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Ramazan öğretmene acı veda! 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Olay, 4 Temmuz günü Mersin merkez Toroslar ilçesi Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'ndaki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Kimya Teknolojisi Bölümü'nde meydana geldi. Okulda salgın nedeniyle dezenfektan ve temizlik malzemesi üretimi yapılırken patlama oldu. Patlamada kimya bölümü öğretmenleri Ramazan Şahin (44) ile Hasan Satırlı yaralandı. Okulun camları kırıldı, yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı ile okula itfaiye, sağlık ve polis ekipleri geldi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, okulda büyük çaplı hasar oluştu. Yaralı öğretmenler Şahin ile Satırlı, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Hayatını kaybetti

Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören öğretmenlerden Ramazan Şahin, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Diğer öğretmenin sağlık durumunun ise iyiye gittiği bildirildi.

Gözyaşları sel oldu

Ramazan Şahin’in cenazesi, memleketi Adana’daki Buruk Mezarlığı’na getirildi. Öğretmeni uğurlamaya gelen yakınları ve mesai arkadaşları, uzun süre gözyaşı döktü. Şahin’in annesi Tahide Şahin’in, güçlükle ayakta durduğu görüldü. Eşi Aynur Şahin ile oğlu Deniz Şahin de birbirlerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Yürek yakan feryadlar

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Ramazan Şahin’in cenazesi, defnedilmek için mezara götürüldü. Bu sırada Şahin’in babası Kahraman Şahin’in “Oğlum nereye gittin?” diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Eğitim camiasının başı sağolsun

Cenazeye gelen Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Baykal Başdemir, eğitim camiası olarak üzgün olduklarını dile getirerek, “Öğretmen arkadaşlarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi için dezenfektan ürettikleri esnada bir patlama gerçekleşiyor ve arkadaşlarımız yaralanıyor. Aslında Ramazan öğretmenin durumu iyiye gidiyordu ancak bugün sabaha karşı maalesef kendisini kaybettik. Öğretmenimiz pandemi sürecinde aktif şekilde rol alan, dezenfektan bulmakta zorlandığımız dönemde canla başla çalışan bir arkadaşımızdı. Tüm eğitim camiasının başı sağ olsun” diye konuştu.