Ünlü gazeteci ve haber spikeri Reha Muhtar, 2010 yılında ikiz çocukları Mina Deniz ve Poyraz Deniz'in annesi Deniz Uğur'dan ayrılmış ve çocukların velayeti babaya verilmişti.
"KIZIMIN KOLLARINDA VE BACAKLARINDA ÇÜRÜKLER VE EZİKLER VARDI"
Oyuncu Deniz Uğur, geçtiğimiz günlerde Reha Muhtar'ın 13 yaşındaki kızına şiddet uyguladığını, tehdit ettiğini iddia etti. Uğur, darp raporu aldığını, kızının da her şeyi anlattığını belirterek, "Mina, babası Reha'nın çok kötü dövdüğünü söyledi. Hatta 'Bu sefer çok kötü dövdü' diyerek önceki davranışlarını da teyit etmiş oldu. Zaten Mina babası hakkında daha önce yaralama suçundan şikayetçi olmuştu. Sonra babası baskı kurunca şikayetinden vazgeçti. Çocuk bana vücudundaki darp izlerini gösterdi. Kızımın kollarında ve bacaklarında çürükler ve ezikler vardı. Ellerinin üzerinde de ısırık izleri gördüm" demişti.
Reha Muhtar ve Deniz Uğur, 2010 yılında yollarını ayırırken karşılıklı bir protokol imzalamıştı. Bu anlaşmaya göre, ikizleri Mina Deniz ve Poyraz Deniz'in 18 yaşına kadar velayetinin babada kalması kararlaştırılmıştı. Aynı zamanda, anne Deniz Uğur'un çocuklarını Muhtar'ın yalısında dilediği zaman görebileceği, hatta iki gün kalabileceği maddesi de protokolde yer bulmuştu.
YENİ KRİZ BAŞ GÖSTERDİ
Ancak geçen yıl Deniz Uğur, bu protokole itiraz ederek çocuklarının velayetini almak için İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurmuştu. Dava süreci halen devam ederken, bu kez taraflar arasında yeni bir kriz baş gösterdi.
"ÇOCUKLARIM SEYAHAT EDEMEYECEK"
Sosyal medya hesabından yaşanan gelişmeyi duyuran Reha Muhtar, çocuklarına yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini belirtti. Muhtar, kararın eski eşi Deniz Uğur'un başvurusu üzerine alındığını vurgularken, "Çocuklarım artık seyahat edemeyecek" diyerek tepkisini dile getirdi.