Reina icradan satılıyor

Reina’nın da olduğu birçok markaya haciz konuldu. Bir dönemin dünyaca ünlü gece kulübü Reina markasının icradan satışına karar verildi.

Reina icradan satılıyor

Dört yıl önce yılbaşı gecesi terör örgütü IŞİD’in hedefi olan Reina ile, yıkımına karar verilen Suada Restoran çalışanları, ödenmeyen alacakları için mahkemeye başvurdu. Çalışanlar haklı bulununca alacağın tahsili için bu kez aralarında Reina’nın da olduğu birçok markaya haciz konuldu. Bir dönemin dünyaca ünlü gece kulübü Reina markasının icradan satışına karar verildi.

Reina’da 1 Ocak 2017’de yaşanan terör saldırısında, 25’i yabancı uyruklu toplam 39 kişi yaşamını yitirmişti. Korkunç saldırı sonrası Reina bir daha açılamadı. Reina’dan 5 ay sonra, yine iş insanı Memet Koçarslan’ın işlettiği Galatasaray’daki Suada ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerdi tarafından yıkıldı. İki gözde mekânın da kapanması ile onlarca çalışan da işsiz kaldı. Bir süre sonra sözleşmeleri feshedilen çalışanlardan 49’u İstanbul İş Mahkemelerinde dava açtı.

Davalı şirketlerin avukatı Osman Yıldırak ise yaptığı savunmalarda, müvekkillerinin bir kusurunun olmadığını kaydetti. Savunmalarda Suada’nın yıkılmasının ise mücbir sebep oluşturduğu kaydedildi. Dava dilekçelerinde, şirketler arasında organik bağın ise olmadığı kaydedildi.