Rekor ceza alan zincir marketlerin yazışmaları için tarih verildi

Rekabet Kurumunun 2.6 milyar TL ceza kestiği zincir marketler ve tedarikçi firmaların yazışmaları ortaya dökülüyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, tarih verdi.

Rekor ceza alan zincir marketlerin yazışmaları için tarih verildi

Çok sayıda büyük markete fahiş fiyatlardan dolayı toplamda 2.6 milyar lira ceza kesilmişti. Zincir marketlere kesilen cezalarla ilgili bugün Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle'den dikkat çeken açıklama geldi.

2,6 milyar liralık kartelleşme cezasına ilişkin daha önce market yetkilileri ile tedarikçi firma arasında ayçiçek yağında raf fiyatlarına ilişkin yazışmalar ortaya çıkmıştı. Rekabet Kurumu Başkanı Küle, kesilen cezaya ilişkin gerekçeli kararın önümüzdeki hafta başı yayınlanacağını söyledi.

Rekabet Kurumu'nun Ankara'da yaptığı bir toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Küle, cezaya sebep olan yazışmaların internet sitesinden yayınlanacağını duyurdu.

Küle şu ifadeleri kullandı:

 “Gerekçeli kararımız önümüzdeki hafta başı web sitemizden yayımlanmış olur. Zincir marketler ve bir tane tedarikçi olmak üzere toplam yaklaşık 2.7 milyar liralık bir idari para cezası vermiştik Rekabet Kurumu olarak. Bu karara gerekçe teşkil eden tüm delilleri, yapmış olduğumuz çalışmaları ve alınan karardaki delil niteliği taşıyan tüm yazışmaları, iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda görebileceksiniz. Cezanın nedenini, tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz."