Rekolte düştü, fiyatı gram altınla yarışmaya başladı! Şifa kaynağı besin vatandaşın bütçesini zorluyor

Şifa kaynağı ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan bal fiyatlarında rekor bir artış meydana geldi. Bu sene kestane rekoltesinde düşüş yaşanması direkt olarak kestane balı fiyatlarının da gram altınla yarışa geçmesine neden oldu.

Rekolte düştü, fiyatı gram altınla yarışmaya başladı! Şifa kaynağı besin vatandaşın bütçesini zorluyor

Kestane balında rekolte düşünce fiyat yükseldi. Sinop'ta bal üreticiliği yapan Uğur Özdemir, "Kestane balında 3'te 1 oranında düşüş var. Kestane ağaçlarını bir hastalık vurdu, arıları da etkiledi. Kestane ürününü de etkiledi. Rekolte yok denecek kadar az. O yüzden fiyatlara ister istemez yansıdı.

600 TL'DEN 1500 TL'YE YÜKSELDİ

600 liraya verdiğimiz kestane balı 1500 liraya yakın fiyatı buldu. Vatandaşların alım gücünde de düşme yaşandı. Biz yine de tezgahımızda bulundurmaya çalışıyoruz. Bizim satışlarımız da bu durumdan etkilendi. Sonuçta yatırım yapıyorsun."

Rekolte düştü, fiyatı gram altınla yarışmaya başladı! Şifa kaynağı besin vatandaşın bütçesini zorluyor - Resim : 1

"MÜŞTERİLERİM DE ETKİLENDİ, HERKES BÜTÇESİNE BAKIYOR"

Sabah'ın haberinde artan maliyetten dolayı fiyatların yükseldiğini söyleyen üretici, "Kestane balı almak için arı hazırlıyorsun verim düşük olunca yaptığın masrafta ister istemez boşa gidiyor. Maliyetler de yükseldi. Her şey katı katına çıktı. Çerçeveler 3 liraydı 10 liraya çıktı, şeker 300 liradan 1500 liraya çıktı. Müşterilerimde etkileniyor. Haftada bir bal alan müşterilerim artık bütçesine bakıyor." dedi.