Rekor para cezasına çarptırılan Trump'tan ilginç kampanya

ABD eski Başkanı Donald Trump, hakkında açılan davaların ikisini kaybetti. Son olarak New York'taki dolandırıcılık davasında 355 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Yeniden başkan olmak için yarışan Trump, aldığı cezalar nedeniyle kampanyasını yürütmekte zorlanmaya başlayınca ilginç bir yöntem geliştirdi.

Rekor para cezasına çarptırılan Trump'tan ilginç kampanya

ABD tarihine sabıka fotoğrafı çekilen ilk eski ABD Başkanı olarak geçen, hakkında dört dava açılan Donald Trump, yeniden başkan olmak için yarışıyor.

Cumhuriyetçilerin favori adayı olan Trump, New York'taki dolandırıcılık davasında mahkum oldu. 355 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Trump, daha önce de taciz davasında mahkum olmuştu. 83 milyon dolar ceza almıştı.

Kaybettiği davalar ekonomik olarak zayıflamasına dolayısıyla seçim kampanyasını finanse etmekte zorlanmasına neden olunca ilginç bir yöntem geliştirdi.

Ayakkabı ve parfüm satışına başladığını düzenlediği bir tanıtım toplantısında duyuran Trump, seçim kampanyasının giderlerini buradan elde edeceği gelirle karşılamayı planlıyor.

Rekor para cezasına çarptırılan Trump'tan ilginç kampanya - Resim : 1

Üzerinde Amerika bayrağı olan altın renkli ayakkabının fiyatı 399 dolar değerinde. Türk lirasıyla karşılığı yaklaşık 12 bin. Parfümün fiyatı ise 99 dolar olarak açıklandı.

Trump, Philadelphia'da düzenlenen lansmanda ayakkabı çıkarma fikrini 10 yıldan uzun süredir düşündüğünü söylesede yargılandığı davalardan aldığı cezaların ardından bu satışa başlaması dikkat çekti.