Rekorları alt üst etti! Sadece o başardı! Fenerbahçe’den ayrılan Jorge Jesus adını dünya futbol tarihine yazdırdı!

Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’i çalıştıran Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jorge Jesus tarihe geçti. Portekizli teknik adamın takımı Al Hilal üst üste çıktığı 28 maçı kazanarak "Arka arkaya en çok maç kazanan takım" rekorunu kırdı. Jesus ve öğrencileri dünya rekorunun sahibi oldu.

Rekorları alt üst etti! Sadece o başardı! Fenerbahçe’den ayrılan Jorge Jesus adını dünya futbol tarihine yazdırdı!

Geçen sezon Fenerbahçe’yi Süper Lig’de 2.yapan ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıran Portekizli teknik adam Jorge Jesus sezon başında Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’in teknik direktörü oldu.

Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Al Hilal, ilk maçta 2-0 yendiği Al-Ittihad'ı yeniden aynı skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Jesus ve öğrencileri bu galibiyetle adını tarihe yazdırdı.

Rekorları alt üst etti! Sadece o başardı! Fenerbahçe’den ayrılan Jorge Jesus adını dünya futbol tarihine yazdırdı! - Resim : 1

DÜNYA REKORUNUN SAHİBİ OLDULAR

Üst üste 28.maçını kazanan Jesus’un öğrencileri ark arkaya 27 maç kazanarak dünya rekorunun sahibi olan The New Saints'in 27 maçlık rekorunu kırdı. Al Hilal, 28 galibiyetle "Arka arkaya en çok maç kazanan takım" ünvanının yeni sahibi oldu.

Rekorları alt üst etti! Sadece o başardı! Fenerbahçe’den ayrılan Jorge Jesus adını dünya futbol tarihine yazdırdı! - Resim : 2

2017 yılına kadar dünyadaki en uzun galibiyet serisine sahip takım Ajax'tı. 1971-72 yılları arasında 26 maçlık galibiyet serisi yakalayan Hollanda ekibinin rekoru 2017'de The New Saints takımı tarafından 27 maçla kırıldı.

EN UZUN GALİBİYET SERİSİNE SAHİP TAKIMLAR SIRALAMASI

Al-Hilal - 28 maç

The New Saints - 27 maç

Ajax - 26 maç (1972)

Ajax - 25 maç (1995)

Coritiba - 24 maç

Bayern Münih - 23 maç

Real Madrid - 22 maç

Manchester City - 21 maç

Fenerbahçe - 21 maç

Rekorları alt üst etti! Sadece o başardı! Fenerbahçe’den ayrılan Jorge Jesus adını dünya futbol tarihine yazdırdı! - Resim : 3