Rekorları altüst eden gram altın bir anda çakıldı! Yatırımcı şaşkına döndü! İşte düşüşün nedeni

Güne yükselişle başlayan gram altın gün içinde 1.498 TL’ye çıkarak rekor kırdı. Ancak ABD’de mayıs ayında enflasyonun aylık bazda yüzde 0.1 ile beklentilerin altında artması sonrası altın fiyatları düşüşe geçti. Gram altın 1.475 TL’ye kadar düştü, ONS altın 1.965 dolardan 1.943 dolara indi. İşte son durum…

Rekorları altüst eden gram altın bir anda çakıldı! Yatırımcı şaşkına döndü! İşte düşüşün nedeni

Türkiye’de yatırım denildiği zaman ilk akla gelen güvenli liman olan gram altın, son günlerde yükselişe geçti. Özellikle 1.500 TL’ye göz kırpan gram altındaki son durum herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Altın fiyatları yeni haftaya hareketli başlamıştı. Özellikle dolar kurundaki yükselişle birlikte hızlı bir tırmanışa geçen gram altın 13 Haziran Salı gününde, günün en yüksek değeri olan 1.498 TL’ye kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Gram altın daha sonra gün içinde yaşadığı dalgalanmaların ardından ABD Çalışma Bakanlığının mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıklaması sonrası düşüşe geçti. Özellikle enflasyonun mayısta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 4 ile piyasa beklentilerinin altında artması altının fiyatını etkileyen unsur olarak göze çarptı.

Gram altın gün sonunda 1.975 TL’ye kadar geriledi. Altındaki düşüş yüzde -0,74 olarak kayıtlara geçti.

Altının onsu ise gün içinde en yüksek 1.965 dolar seviyesine gördükten sonra enflasyon verisinin açıklanmasıyla 1.943 dolar kadar geriledi. Ons altındaki düşüş yüzde -0,73 oldu.