Resmen uçuyor! Apple amiral gemisi işletim sistemlerini duyurdu: İşte M3 ailesinin tüm üyeleri

Apple gece yarısı düzenlediği lansmanla yeni birçok donanımını tanıttı. Bunların arasında ise M3, M3 Pro ve M3 Max'ten oluşan yeni yongalar bulunuyor. İşte detaylarıyla Apple'ın yeni amiral gemisi işletim sistemleri...

Resmen uçuyor! Apple amiral gemisi işletim sistemlerini duyurdu: İşte M3 ailesinin tüm üyeleri

Apple, bu gece düzenlediği Scary Fast etkinliğinde birçok yeni donanımını tanıttı. Bu donanımların arasında M3, M3 Pro ve M3 Max’ten oluşan yeni yongalar da yer alıyor. Apple M3 yongaları GPU iyileştirmeleri, Watt başına performans iyileştirmeleri, ilk kez sunulan 128 GB’a kadar RAM seçeneği ve donanım hızlandırmalı ışın izleme teknolojisiyle birlikte geliyor. İşte çiplerin özellikleri:

APPLE M3 ÖZELLİKLERİ

M serisi çiplerin ilk üyesi olan M3, diğer yongalar gibi 3nm üretim süreciyle üretiliyor ve Dynamic Caching adı verilen dinamik bellek ayırma mimarisiyle geliyor. 4 performans, 4 verimlilik olmak üzere 8 çekirdekten oluşan yonga M1’den %35 ve M2’den %20 daha hızlı. GPU tarafında ise 10 çekirdekli bir grafik birimi mevcut. Ayrıca yonga 25 milyar transistöre ve 24 GB’a kadar RAM desteğine sahip.

Resmen uçuyor! Apple amiral gemisi işletim sistemlerini duyurdu: İşte M3 ailesinin tüm üyeleri - Resim : 1

APPLE M3 PRO ÖZELLİKLERİ 

Pro, 36 GB’a kadar RAM desteği ve 37 milyar transistörle bizi karşılıyor. Bunun yanında 6 performans ve 6 verimlilik çekirdeğinden oluşan bir yonga ve 18 çekirdekli bir GPU geliyor. CPU’nun M1 Pro’dan %20 hızlı olduğunu belirtelim.

Resmen uçuyor! Apple amiral gemisi işletim sistemlerini duyurdu: İşte M3 ailesinin tüm üyeleri - Resim : 2

APPLE M3 MAX ÖZELLİKLERİ

Serinin en üst model yongası olan M3 Max, 92 milyar transistör ve ilk kez sunulan 128 GB’a kadar RAM seçeneğiyle öne çıkıyor. Bu RAM seçeneğine 12 performans ve 4 verimlilik çekirdeğinden oluşan 16 çekirdekli bir CPU ve tam tamına 40 çekirdekten oluşan bir GPU eşlik ediyor.