Resmi Gazete'de yayımlandı! Yastık altında altını olanlar sizi ilgilendiriyor, artık değişti

Uzun yıllardır pek çok insanın yatırım araçlarından biri olan altın hakkında önemli bir gelişme duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan altın kararı, tüm yatırım yapanları ilgilendiriyor. İşte altın kararının detayları...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yastık altında altını olanlar sizi ilgilendiriyor, artık değişti

Kazancının bir kısmını biriktirmek, yatırım yapmak isteyenler genelde döviz ya da altın seçeneklerini tercih ediyor. Özellikle ülkemizde altına yönelik yatırımlar daha çekici geliyor. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karar, altın yatırımı olanları oldukça yakından ilgilendiriyor. 

ZARARIN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR

Kazançlarını biriktirmek, yatırım yapmak, kazancını artırmak isteyenler altına yatırım yapıyorlar. Ancak zaman zaman kazanç sağlamaya çalışırken zarar da edilebiliyor. Devlet tarafından altın yatırımı yapanların zararının bir kısmını engellemek amacıyla bazı önlemler alındığı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre altın hesabında Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümü yapılacak.

YEPYENİ BİR DÖNEM GELİYOR

Altın cinsinden mevduat hesabı açan ya da katılım fonu hesaplarında dönüşüm yapılan TL mevduatları için stopajın sıfırlandığı duyuruldu. Altın bozdurarak ekonomiye katkı sağlayan kişilerin zarar riskine karşı korunduğu aktarıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılan adımlar kapsamında TL’ye dönüştürülen hesapların stopaj oranının %0 olduğu vurgulandı.