Resmi Kremlin sayfası çöktü! Rusya'nın 6 bakanlık sitesine ulaşılamadı

Rusya resmi Kremlin sayfasının siber saldırı sonucu çöktüğü ortaya çıktı. Hacker grubu Anonymous, .ru uzantılı Rusya devlet sitelerini çökertmek için operasyonlar yürüttüğünü tweetlemişti. Çöküntülerin Rus televizyonunun hacklenerek Ukrayna şarkılarının çaldığı zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Resmi Kremlin sayfası çöktü! Rusya'nın 6 bakanlık sitesine ulaşılamadı

Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından siber saldırı haberleri ardı ardına geliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Güvenlik Servisi ve Bakanlar Kurulu'nun internet sayfaları kesintiye uğruyor... 

Resmi Kremlin sayfası çöktü! Rusya'nın 6 bakanlık sitesine ulaşılamadı - Resim : 1

Kremlin'in resmi web sitesinin bilgisayar korsanlarının Rus televizyonunda Ukraynaca şarkılar yayınlamasına paralel çekilde çöktüğü ortaya çıktı.

Ukrayna devlet telekomünikasyon ajansına göre, altı Rus Hükümeti web sitesine ulaşılamamıştı. 

Rus bakanlık siteleri açılmaya çalışıldığında  "Bu siteye ulaşılamıyor. Government.ru'nun yanıt vermesi çok uzun sürdü." şeklinde bilgi mesajları çıkıyor. 

Kremlin dahil Rusya bakanlık Web sitelerinin çökmesine neyin neden olduğu henüz belli değil ancak uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous Cumartesi günü "Rusya ile savaşta" ve "bizi takip etmeye devam edin" tweetini atmıştı. 

Korsanların "Ukraynalıları elimizden geldiğince çevrimiçi tutmak için de devam eden operasyonlarımız var." mesajları da dikkat çekmişti.