Ressam Esat Acet Nuhoğlu: Atlar ilham kaynağım oluyor

Sanat yaşamında 38’inci yılını geride bırakan ressam Esat Acet Nuhoğlu, “Tuvalde Yaşayan Atlar” adlı 54’üncü kişisel sergisini İstanbul Atlı Spor Kulübü’nde açtı. Atların canlı gibi resmedildiği eserlerin yer aldığı sergi büyük ilgiyle izlendi. 

Ressam Esat Acet Nuhoğlu: Atlar ilham kaynağım oluyor

İstanbul Atlı Spor Kulübü, ressam Esat Acet Nuhoğlu’nun eserlerinden oluşan “Tuvalde Yaşayan Atlar” adındaki sergisine ev sahipliği yaptı. Sergi 19 Mart’ta açıldı. 12 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Sanat ve spor severleri bir araya getiren sergide, Nuhoğlu’nun onlarca eseri yer aldı. Nuhoğlu, hassas fırça dokunuşlarıyla en ince ayrıntısına kadar çizdiği atları adeta canlı gibi resmetti. Atların her an tablodan çıkabilecekmiş gibi resmedildiği eserler, büyük ilgi gördü. 

Ressam Esat Acet Nuhoğlu: Atlar ilham kaynağım oluyor - Resim : 1

“Atlar ilham kaynağım oluyor” 

Ressam Esat Acet Nuhoğlu, 54’üncü kişisel sergisini açmanın gurunu yaşadığını söyledi. Resme ve atlara olan merakını anlatan Nuhoğlu, “Doğadaki renkler, canlılar, kültürel miraslarımız ve özellikle sadık dostlarımız atlar ilham kaynağım olmakta. Atlar tarih boyunca yoldaşımız oldu ve bizleri ömür boyu sırtında taşıdı. Onlarla savaşlar kazandık, spor yaptık, seyahatler yaptık. Onların yanında olmak, dokunmak, resimlerini yapmak bana büyük haz veriyor ve kıvanç duyuyorum. Bugün burada sadece eserlerimi sergilemedim, duygularımı, düşüncelerimi ve anlatmak istediğim konuyu spor ve sanat severlerle buluşturmak istedim. Bu güzel kulüpte ev sahipliği ile sergiye destek veren İstanbul Atlı Spor Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.