Yeni dolandırıcılık trendi: Rezervasyon kaporası

Eğlence mekanları ve restoranlardan yer ayırtmak isteyen vatandaşları rezervasyon kaporası adı altında dolandıran şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı. Çete’nin, İstanbul’da bulunan restoran ve eğlence mekanlarının “phishing” denilen sahte sitelerini oluşturdukları, bu şekilde müşterileri gerçek siteye değil sahte siteye çekerek dolandırdıkları tespit edildi.

Yeni dolandırıcılık trendi: Rezervasyon kaporası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eğlence mekanları ve restoranlardan yer ayırtmak isteyen vatandaşları rezervasyon kaporası adı altında dolandıran şüphelilere yönelik soruşturma başlattı. İstanbul’da bulunan restoran ve eğlence mekanlarının “phishing" denilen sahte sitelerini oluşturdukları, Google ve Yandex gibi arama motorlarına reklam vererek sahte sitelerin üst sıralara çıkarıldığını tespit etti.

BİREBİR AYNISI

Savcılık, rezervasyon yapmak isteyen vatandaşların restoran ve eğlence mekanlarının sitelerini gerçek zannederek, site üzerinde belirtilen telefon numarası üzerinden iletişime geçtiklerini, rezervasyon adı altında çeşitli ödeme kuruluşlarına para gönderdiklerini ve bu kilde sahte rezervasyon oluşturduklarını belirledi.  

PARANIN İZİNİ KAYBETTİRMEK İÇİN KRİPTO VARLIKLARA ÇEVİRİYORLAR

26 mağdurun bu şekilde dolandırıldığı belirtilen savcılık dosyasında, kurum ve kuruluşlar ile yapılan yazışmalar neticesinde dolandırıcılık faaliyetinde bulunan 23 şüpheli ve 1 paravan şirket tespit edildi. Şüphelilerin paranın izini kaybettirmek amacıyla kripto varlıklara çevrildiği tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

İstanbul merkezli 8 ilde 10 Ekim 2023 tarihinde tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon yapıldı.  Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 23 bin 125  TL ve bir çok dijital metaryale el konulduğu, 23 şüpheli tespit edildiği, şüphelilerden 16’sının gözaltına alındığı, 2 şüphelinin başka suçtan cezaevinde olduğu, 1 şüphelinin ifadesinin alınması akabinde serbest bırakıldığı, 3 firar şüpheiyle ilgili ise çalışmlar devam ediyor.