Resul Tosun'dan tv100'de 'laiklik' çıkışıyla ilgili açıklamalar

Resul Tosun 'laiklik' çıkışıyla ilgili olarak Sağlı Sollu programında açıklamalarda bulundu. Resul Tosun, Devlet Bahçeli ile de görüşmek istediğini ancak ulaşamadığını söyledi.

Kerem Kırçuval'ın sunduğu Sağlı Sollu programının konukları Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Metin Özkan ve Resul Tosun oldu.

Resul Tosun 'Laiklik' çıkışıyla ilgili olarak canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Resul Tosun’un Sağlı Sollu’daki açıklamalrı şöyle;

30 yıldır yazı yazan bir insanım. Böyle bir tartışma çıkar korkusuyla da yazının başlığına koydum ki sadece onu koysaydım evet bir acıtasyon olabilirdi. Çıkarılmalı ya da tarif edilmelidir diye yazının başlığı böyle. Aşağısında da bunu izah ediyorum. Şimdi birileri aldı bunu “Resul Tosun laikliğin kaldırılmasını istedi” şeklinde yorumladı.

Ben anayasada sadece o sözcüğün çıkarılmasından yana Çağdaş ülkelerdeki gibi bir teklif getirdin benim kanaatim de odur. Ama ortada bir fiili durum var. Hukuki durum var. Mümkün olmayacağına göre bu istismarın önüne geçecek şekilde net bir şekilde tarif edilsin.

CHP’li arkadaşlar başta Engin Özkoç olmak üzere sadece o bölümü almış onun üzerinden atış yapıyorlar. Aynı şey maalesef Devlet Bey'in yaptığı açıklamada da var. Benim tahminim Devlet Bey o yazıyı benim yazımı okumuş değil.

O metni yazanlar da benim yine bu yazımı bütününe değil malesef algıdan kaynaklanan karşı çıkıyor tezine karşı bir şey yapılmış.

"Devlet Bey'le konuşmak istedim"

Ben bugün programa gelmeden önce de bizzat Devlet beyle konuşmak istedim. Ama santral çıktı. Bir türlü bağlanamadım, konuşamadık. Fırsat olursa ben yine kendisiyle temas kurma niyetindeyim.

Ömer Çelik bet ortadaki istismarı yaptığı açıklamada uzun uzun istismarın ne olduğunu anlattı.

Sayın Bahçeli açıklamasında da bu istismardan bahsediliyor. 

Cumhurbaşkanıyla tartışma çıktıktan sonrada görüşmedim öncesinde de görüşmedim. Zamanlama da seçmedim. Bunu partiye maal ederek partiyi suçladılar. Ömer Bey de gereken cevabı verdi.