Son dakika: Türk tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama

Sudan Ordusu, Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri'nin Türk tahliye uçağına ateş açtığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, uçağın emniyetle indiğini ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını bildirdi.

Son dakika: Türk tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama

Sudan Ordusu ile Paramiliter Güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çatışmalar devam ederken, bir yandan Türk vatandaşlarının çatışma bölgelerinden tahliyeri sürüyor. Sudan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, HDK'nın Türk tahliye uçağına ateş açtığı bildirildi.

Sudan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri, Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağına ateş açtı" denildi.

Açıklamada, HDK 'nın Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirildi.

Vadi Seyidna Hava Üssü, Sudan'ın başkenti Hartum yakınlarında bulunuyor. 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "Sudan'daki vatandaşlarımızı tahliye için Wadi Sayidna’ya giden C-130 uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır" denildi.