Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapıldı

İzinsiz tadilat yaptırdığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Rıza Sarraf’ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapıldı. Hakkında 10 yıla kadar hapis istenen dava kapsamında keşif yapacak heyet bu sabah köşkü incelemeye başladı.

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapıldı

Kandilli’deki tarihi köşkte izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı gerekçesiyle Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han’ın "imar kirliliğine neden olma" ve "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından 10’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada mahkeme köşkte keşif yapılmasına karar vermişti.

Köşkün tarihi olması nedeni ile açılan davada bugün keşif yapıldı. Kandilli’deki köşkte izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı gerekçesiyle Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han’a "imar kirliliğine neden olma" ve "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından dava açılmış, haklarında 10’ar yıla kadar hapis cezası istenmişti. Keşfe Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, 1 fen bilirkişisi, 3 inşaat mühendisi ve mimardan oluşan bir heyet ile Sarraf'ın avukatı katıldı. Alana basın mensupları alınmadı.

Köşk sit alanında bulunuyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Üsküdar Kandilli Mahallesi’nde Sit alanı olarak tescil edilen ve korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olan bahçeli ev niteliğindeki taşınmazda aykırı ve izinsiz olarak fiziki ve inşai uygulamaların yapıldığı anlatılmıştı.

Kat yüksekliği değiştirilmiş, çatı mahyası yükseltilmiş

İddianamede, izinsiz inşaatın Rıza Sarraf tarafından yaptırıldığı, inşaatı yapan kişinin de Firuz Akın Han olduğu belirtilirken, söz konusu taşınmazda döşemelerin kaydırılarak kat yüksekliklerinin değiştirildiği, ikinci bodrum katının büyütülerek birinci bodrum katıyla birleştirildiği ve çatı mahyasının yüksek kurulduğu vurgulanmıştı.