Rize'de dalga boyu metreleri aştı, dev dalgalar 1 kamyoneti yuttu 3 araca zarar verdi

Rize'de şiddetli fırtına karada hayatı durma noktasına getirirken, denizde de zor anlar yaşattı. Bir anda beliren dev dalgalar Gündoğdu mahallesindeki Balıkçı Barınakları'nda biri tır olmak üzere 3 araca hasar verdi, 1 kamyonet denize düştü.

Rize'de dalga boyu metreleri aştı, dev dalgalar 1 kamyoneti yuttu 3 araca zarar verdi

Dün akşam saatlerinde başlayan ve tüm bölgeyi etkisi altına alan şiddetli fırtına Rize merkez ve ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtınanın getirdiği dev dalgalar Gündoğdu Mahallesi Balıkçı Barınaklarında 1’i tır olmak üzere 3 aracın hasar görmesine neden oldu. Dalgalardan zarar gören tır olay yerinden uzaklaştırılırken, 1 araç ise dalgaların etkisiyle sürüklenerek gemilerin bağlandığı metal kazığa ve ardından kıyıya bağlı balıkçı motoruna çarparak durabildi. Yine aynı yerde bulunan kamyonet ise dalgaların sürüklemesiyle denize düştü. Motora çarparak durabilen araç çekici vasıtasıyla alınırken, gözden kaybolan kamyonetin denizden çıkartılması için fırtınanın dinmesi bekleniyor.

Rize'de dalga boyu metreleri aştı, dev dalgalar 1 kamyoneti yuttu 3 araca zarar verdi - Resim : 1

"25 YILDIR İLK KEZ BÖYLE DALGA GÖRÜYORUM"

Aracı sulara kapılan Ecevit Genç, 25 yıldır kullandıkları limanda ilk kez bu kadar büyük boyutta dalga gördüklerini ifade ederek “Deniz durgundu ama arkadan bir anda peş peşe dalgalar gelmeye başladı. Önce can tabi ki. İnsanları hemen motora attık. Tır yükleyen araba denize gitti, tır pert oldu. Araçlardan kaçırabildiğimizi kaçırdık, kaçıramadığımız denize gitti. Biz 1 araç denize gitti biliyoruz ama orada o sıra ne oldu belli değil. 25 yıldır bu limanı kullanıyoruz böyle dalga ilk kez görüyorum” dedi.

Rize'de dalga boyu metreleri aştı, dev dalgalar 1 kamyoneti yuttu 3 araca zarar verdi - Resim : 2