Galatasaray, Rize deplasmanından 90+10'da attığı golle galip geldi

Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk oldu. 101. dakikada gelen golün ardından Galatasaray, 3 puanı evine götürdü.

Galatasaray, Rize deplasmanından 90+10'da attığı golle galip geldi

Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Rizespor ile karşılaştı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maç, saat 19.00'da başladı. Müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetti.

Rizespor geriden geldi

Ev sahibi Rizespor rakibi Galatasaray karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Galatasaray adına golü 5'inci dakikada Mostafa Mohamed kaydederken, Rizespor'un gollerini 17 ve 25'inci dakikalarda Pohjanpalo attı.

Kerem Aktürkoğlu ceza yayı üzerinden, sol kanattaki Ömer'i gördü. Ömer tek topla altıpas üzerindeki Mohamed'e topu gönderdi, Mısırlı da skora eşitliği getirdi.

Penaltı ve kırmızı

86' Muslera'nın pasında kendi ceza alanında topla buluşan Berkan Kutlu'ya pres yapan Phiri topu kaptı. Ancak Berkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi ve Berkan'ı kırmızı kartla oyundan attı.

87' Topun başına geçen Boldrin penaltıyı yandan auta attı. Rizesporlular yıkıldı.

Maçın sonuna 8 dakika uzatma

90+10' Galatasaray kontra atağında Kerem, Diagne'yi gördü. Diagne iki rakibinden sıyrıldı ve ceza sahası içindeki Morutan'a topu gönderdi. Rumen oyuncu boş kaleye tamamladı, Aslan'ı 3-2 öne geçirdi.

Bu skorla, Galatasaray, 14 puanla ligde 10. sırada yer alırken, Çaykur Rizespor, 1 puanla ligde sonuncu olarak 8. haftayı tamamladı. 

Galatasaray, Rize deplasmanından 90+10'da attığı golle galip geldi - Resim : 1İlk 11'ler

Rizespor: Gökhan, Boyd, Holmen, Selim, Cemali, Djokovic, Dabo, Umar, Boldrin, Sabo, Pohjanpalo

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Babel, Mohamed

Muslera 400. maçına çıktı

 Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Çaykur Rizespor karşılaşmasında görev alarak sarı-kırmızılı formayla 400. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte 11. sezonunu geçiren Muslera, 2011-2012 sezonundan bu yana 322 Süper Lig, 41 UEFA Şampiyonlar Ligi, 11 UEFA Avrupa Ligi, 19 Türkiye Kupası ve 7 TFF Süper Kupa maçında forma giydi.

Fernando Muslera, Galatasaray kariyerinde 14 kupa sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı takımda en çok kupa kazanan yabancı oyuncu rekorunun sahibi olan Muslera, 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 TFF Süper Kupa şampiyonluğu gördü.

Çaykur Rizespor'da 6 değişiklik

 Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in 7. haftasında 3-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir maçının 11'inde 6 değişikliğe gitti.

Rize temsilcisi, Galatasaray karşısına Gökhan Akkan, Holmen, Selim Ay, Dokoviç, Tyler Boyd, Boldrin, Kevin Dabo, Pohjanpalo, Umar, Sabo, Cemali Sertel 11'i ile çıktı.

Medipol Başkaşehir karşısında ilk 11'de başlayan Franzsız forvet Remy, Gökhan Gönül ve Yasın Pehlivan, sakatlıkları nedeni ile kadroda yer almadı. Alper Potuk, Alberk Koç ve Bolasie ise yedek kulübesinde görev bekledi.

Yeşil-mavili ekipte taraftarlar maça ilgi gösterdi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında satışa çıkarılan biletlerin tamamı tükendi.