Roma Mert Çetin'i açıkladı

Cengiz Ünder'in de formasını giydiği AS Roma kulübü Gençlerbirliği'nin 22 yaşındaki savunma oyuncusu Yıldırım Mert Çetin'i transfer ettiğini resmen açıkladı.

Roma Mert Çetin'i açıkladı

Kulübün web sitesinden yapılan açıklamada 3 milyon euro karşılığında Mert Çetin'in Gençlerbirliği'nden transfer edildiği belirtildi.

Sözleşmenin 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olduğu da açıklandı.

Anlaşma gereğinde Mert'in ileride başka bir takıma 5 milyon euor ve üzerinde bir bonservis karşılığında transfer olması halinde Gençlerbirliği transferden yüzde 10 pay alacak.

Mert Çetin, Roma'da 15 numaralı formayı giyecek.

Mert yaptığı açıklamada "Bir parçası olacağım kulübün ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Kelimelerle ifade edemiyorum. Kulüp ve taraftarların umutlarını canlı tutma konusunda kendime güveniyorum" diye konuştu.

Roma Sportif Direktörü Gianluca Petrachi ise "Mert'i Roma'ya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Genç ama potansiyeli olan bir oyuncu. Kısa sürede kendisini göstereceğine inanıyoruz" dedi.

Geçen sezon TFF 1'inci Lig'de Gençlerbirliği formasıyla 26 maça çıkan 22 yaşındaki oyuncu, 1 gole imzasını atmıştı.

Öte yandan Roma kulübü, Mert Çetin'in transferini İngilizce twitter hesabından duyururken Londra'da bu ay içinde kaybolan Sümeya Belgüm'ün fotoğrafını da paylaştı. Tweet'te Sümeya'nın bulunması için yardım istendi.