Rossi'nin golü VAR'a takıldı! Herkes o görüntüye isyan etti! tv100.com Alanya stadıyla ilgili çok özel bilgilere ulaştı!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor'u geriden gelerek 3-1 mağlup etti. Karşılaşmaya hakem Mete Kalkavan'ın kararları damga vurdu. Sarı-lacivertlilerde Diego Rossi'nin 35. dakikada attığı gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. tv100.com, yayıncı kuruluşa ulaşarak Alanyaspor - Fenerbahçe maçında Rossi'nin iptal edilen golünde tartışılan ofsayt kararını sordu. İşte detaylar...

Rossi'nin golü VAR'a takıldı! Herkes o görüntüye isyan etti! tv100.com Alanya stadıyla ilgili çok özel bilgilere ulaştı!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor'u geriden gelerek 3-1 mağlup etti. Karşılaşmaya hakem Mete Kalkavan'ın kararları damga vurdu. 

ROSSI, VAR'A TAKILDI

Sarı-lacivertlilerde Diego Rossi'nin 35. dakikada attığı gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Rossi'nin golü VAR'a takıldı! Herkes o görüntüye isyan etti! tv100.com Alanya stadıyla ilgili çok özel bilgilere ulaştı! - Resim : 1
Görüntü: Beinsports

 

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Devre arasına 1-0 geride gittikleri müsabaka devam ederken sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Sisteminize yazıklar olsun. Sezonun 26. haftası itibarıyla 'bir daha olmaz' dediğimiz her şeyin bıkmadan ve yılmadan daha da vahimini yaşatıyorsunuz, milyonların gözü önünde Fenerbahçe'yi doğruyorsunuz!

Çizgileri belirsiz, kararları tanımsız her bir hamleniz ve adımınızla, verilen verilmeyen kartlarınızla, VAR'ınızla, hakeminizle görüyoruz ki Fenerbahçe'nin yakasını bırakmayacaksınız! Türk futbolunun içinde bulduğu bu sisteme ve bu rezalette payı olan herkese yazıklar olsun! Sisteminiz sizin olsun! Biz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!"

YAYINCI KURULUŞUN YORUMCULARI KARARSIZ KALDI

Eski hakem ve beIN SPORTS yorumcuları  Rossi'nin kafa vuruşu sonrası attığı golde VAR'dan gelen iptal kararını da tartıştı. 

Bülent Yıldırım; "VAR'ı suçlayamam. Güvenmek durumundayız, günahıyla sevabıyla." dedi. 

Seçim Demirel ise; "Çizgi kafaları karıştırdı. Net yorum yapamayız." sözlerini sarfetti.

Deniz Çoban; "Güvenliği test edilmiş sistem. Üzerinde durmadan geçiyoruz." dedi.

O BİLGİLERE tv100.com ULAŞTI

tv100.com spor editörü Mehmet Batuhan Ağır, yayıncı kuruluşa ulaşarak Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Rossi'nin iptal edilen golünde tartışılan ofsayt kararını sordu. 

Ağır, "Tüm Türkiye, Rossi'nin iptal edilen golünü konuşuyor. Bu pozisyonda kamera açısı neden yetersiz" diye sordu.

İşte madde madde Mehmet Batuhan Ağır'ın aldığı cevaplar:

1- Alanya stadı kamera planlaması en kötü statlardan biri

2- Işık olarak da kötü

3- Alanya stadı lig yayınları için uygun değil

4- Ofsayt kameraları uygun yerde değil, kameralar neredeyse yarı sahanın ortasında yer alıyor

5- Statlar yapılırken yayıncı kuruluş çağırılıp kamera planları yapılmadığı için kameralar bazı statlarda doğru yerde olmuyor.