'Konu en hassas olduğumuz konuların başında'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddeti özendirici dizilere yeterince önlem alınmadığı eleştirilerine yanıt verdi. Şahin, "Konu en hassas olduğumuz konuların başında" dedi.

Emine Bulut cinayeti Türkiye'yi derinden sarstı. RTÜK sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

Şiddeti özendiren dizilere karşı yeterince önlem almamakla suçlanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, eleştirilere yanıt verdi.

Şahin, şiddet içerikli yayınlara karşı tedbir alınmasının üst kurulun en hassas olduğu konuların başında geldiğini belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir, kabul edilmesi mümkün değildir. RTÜK'ün kadına karşı şiddeti özendiren yayınlara kayıtsız kalması düşünülemez. Kadınlarımıza yönelik şiddet, kadın cinayetleri vahşettir, lanetliyoruz. Konuya ilişkin olarak yapmayı çok önceden planladığımız son çalışmayı eylül ayının ilk haftasında icra edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımızın başkanlığında dizi ve film yapımcılarıyla bir araya gelerek, şiddet ve istismar konuları başta olmak üzere tespit ettiğimiz aksaklıkları, yanlışları yüz yüze istişare edeceğiz." sözlerini kullandı. 

 

 

 

 

.