Rusların gözü Bodrum'da: Yerleşiyorlar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Rus milyarder ve sanatçıların ilçeye yatırım yaptığını söyleyerek, "2 bin 200'den fazla Rus ve Ukrayna vatandaşı Bodrumlu oldu" ifadelerini kullandı. Rus markalarının 300 milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi.

Rusların gözü Bodrum'da: Yerleşiyorlar

Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla Rus ve Ukraynalı turisti ağırlayan Bodrum'a turist olarak gelen yabancılar yaşamaya ve yatırım yapmaya başladı.

Kente gelen turistlerin Bodrum’a aşık olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Yakın döneme kadar ünlü Rus milyarder ve sanatçıların ilgisini çeken kentimiz artık yatırım merkezi de oluyor. Bodrum’a turist olarak gelenler yaşamaya ve yatırım yapmaya başladı. Şu anda kentimizde 2 bin 200’den fazla Rus ve Ukrayna vatandaşı Bodrumlu oldu” dedi.

'Abramoviç her yıl burada'

Başkan Aras, “Bodrum, uzun yıllardır Rusya ve Ukrayna’nın seçkin isimlerini misafir ediyordu. Maviliklerinde demir alan lüks yatlarla gelen isimler, dünyanın yakın takip ettiği kişiler. Rusya’nın en zengin isimleri arasında yer alan dünyaca ünlü futbol kulübü Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç neredeyse her yıl tatilini Bodrum ve Bodrum kıyılarında geçiriyor. Yine, dünya ekonomisinin yakından tanıdığı Alexander Stevakov, Viktor Rashnikov, Alexander Grigoryevihç Abramov gibi ünlü milyarderler Bodrum’u yakın dönemde ziyaret ettiler. Sadece ekonomi dünyası değil, siyaset ve sanat dünyasının tanınmış isimleri de Bodrum’u tercih eden isimler. Hatırlarsanız Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 2019’da seçimlerin hemen ardından yarış stresini Bodrum’da atmıştı. Bu yurt dışına yaptığı ilk ziyaret olması açısından da dünya basınında geniş yer buldu. Ayrıca ünlü Rus sanatçı Natalya Ionova’yı da Bodrum aşığı yaptık” dedi.

"Bin 200 Rus, bin Ukraynalı kentimizde yaşıyor”

Bodrum’un bu coğrafya tarafından sadece turizm merkezi olarak görülmediğini aktaran Ahmet Aras, “Rus ve Ukraynalılar, kentimizi görünce deyim yerindeyse Bodrum aşığı oluyorlar. Yaşamaya karar verenlerin sayısı dikkat çekici bir oranda artıyor. Buradan giden misafirlerimiz müthiş etkilenmiş olarak kentimizi öneriyorlar. Şu anda sadece bin 200 Rus vatandaşı kentimizde yaşamaya başladı. Burada konut aldılar. Sadece yatırım için gelmediler, yaşamaya karar verdiler. Binden fazla da Ukrayna vatandaşı, Bodrum’u evi olarak sahiplendi ve yaşıyorlar” dedi.

'Bodrumluyuz' diyorlar

Bodrum’da Rusça konuşulan ülkelere yönelik festivaller, şenlikler düzenlediklerini kaydeden Aras, “Konserler, yemek günleri düzenledik. Görüştüğümüz bu kişilere nerelisiniz diye sorma gereği duydum. Rusya ve Ukrayna yanıtı beklerken, 'Bodrumluyuz' diyorlar. Bodrum’un sadece Bodrum ile sınırlı olmadığını öğreniyorlar. 30 dakikada Avrupa’ya, Yunan adalarına gidebileceklerini gördüler. Datça gibi turistik yerlere de ulaşabildiklerini fark ettiler. Ayrıca Bodrum, Rus ve Ukraynalı iş adamlarının da gözdesi olmuş durumda. Ünlü Rus markaları ve restoranları Bodrum’da çalışıyor, şube açıyor. Turizm tesislerine yatırım yapıyor veya satın alıyor. Şu anda planlanan 300 milyon dolarlık yatırım söz konusu” dedi.