Rusya bombalıyor, Kiev direniyor! Çatışmaların yaşandığı Kiev'de son durum

Rusya'nın Ukrayna saldırısında üçüncü güne girildi. Rus ordusunun ülke içerisinde ilerleyişi devam ederken Kiev başta olmak üzere tüm kentlerde zor bir gece yaşandı. Ülkenin birçok noktası yoğun Rus bombardımanına tutuldu. Zelensky sosyal medyadan "Silahları bırakmayacağız" dedi.

Rusya bombalıyor, Kiev direniyor! Çatışmaların yaşandığı Kiev'de son durum

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 3. gününde devam ediyor. Çatışmalar, Ukrayna'nın başkenti Kiev çevresinde yoğunlaştı.

Putin'in darbe çağrısına Zelenski sokağa çıkarak yanıt vermişti. Rus ordusunun elektrik santrallerini hedef aldığı açıklandı.

ABD ve diğer batılı ülkeler Rusya'ya bir dizi yeni yaptırım açıkladı. Kiev ve Moskova arasında diplomatik girişimler devam ederken henüz bir sonuç alınamadı. 

İşte dakika dakika gelişmeler

13:39 Zelensky'den yeni açıklama: Kiev Kontrolümüz altında

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, "Kiev ve şehrin çevresindeki önemli noktaları kontrol altında tutuyoruz" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Zelenskiy'in açıklamalarından öne çıkanlar:

- Kiev ve şehrin çevresindeki önemli noktaları kontrol altında tutuyoruz.

- Ukrayna halkı AB üyelik hakkı kazandı.

- Umarım Macarıstan ve Almanya swift kararını desteklemek için yeterli cesarete sahiptir.

- Rusya'ya seslenen Zelenskiy, "Binlerce kurban, yüzlerce mahkum neden ölmek için Ukrayna'ya gönderildiklerini bilmiyor" dedi.

13:17 Polis binasına Rus bayrağı

Rusya'nın ele geçirdiğini öne sürdüğü Melitopol kentinden gelen bir görüntüde polis binasına Rus bayrağı çekildiği görülüyor. 

12.15: Rus ordusunun Ukrayna genelindeki ilerleyişi sürüyor. Son bilgilere göre Kiev'de siren sesleri çalıyor. Ayrıca ülkenin en batısındaki şehirlerden Lviv'in sınırında da Rus askerleriyle çatışmalar başladı. Lviv'e bağlı Brodi'ye saldıran Rus askerlerin püskürtüldüğü açıklandı. 

11.30: Saldırılarda şimdiye kadar üçü çocuk toplamda 198 kişinin öldüğü belirtildi. Rusya'dan ise yerleşim yerlerinin hedef alınmadığı, sivil kayıpların önlenmesi için çaba sarfedildiği cevabı geldi. Rus ordusu şimdiye kadar Ukrayna ordusuna ait 821 noktanın vurulduğunu açıkladı. 

10.30: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak da 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

09:45: Reuters, Kiev yakınlarındaki Zhuliany Havaalanı'nın füzeyle vurulduğunu duyururken, Kiev belediyesinden yapılan açıklamada sivillerin yaşadığı bir binanın da isabet aldığı bilgisi geçildi.

Ruslar Kiev kapısında

09:15: Rus ordusu Kiev'e ilerlemeye devam ediyor. Kiev'in dışındaki hidroelektrik santralinin Rusların kontrolüne geçtiği bildirildi. Santral şehrin hemen dışında yer alıyor.

09.10: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kiev hükümetinin teslim olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Silahları bırakmayacağız" dedi. ABD basınındaki iddialara göre Zelenski, Washington'ın tahliye teklifini de geri çevirdi. 

08.24: Reuters haber ajansı Kiev'de hükümet binalarının yakınlarında silah seslerinin duyulduğu bilgisini geçti. Ukrayna ordusu ise Sumi Poltova ve Mariupol yakınlarının hava saldırısıyla vurulduğunu aktardı.

05.40: Ukrayna Interfax Ajansı: Rus birlikleri elektrik santrallerini hedef alacak.

05.20: Ukrayna ordusu: Rus askerleri Kiev'deki Ukrayna askeri üssüne saldırdı, saldırı püskürtüldü.

04.20: Reuters, top atışı seslerinin Kiev kent merkezinden de duyulduğu bilgisini geçti. 

02.55: Ukrayna Hava Kuvvetleri, Donbas'ta bir Rus helikopteri ve bir Su-25 savaş uçağının vurulduğunu açıkladı.