Putin açıkladı, Rus ordusu Ukrayna'ya girdi Bitcoin çakıldı!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Rusya ordusuna Ukrayna topraklarına girin talimatı sonrası global piyasalarla birlikte kripto piyasaları da kırmızıya büründü

Putin açıkladı, Rus ordusu Ukrayna'ya girdi Bitcoin çakıldı!

Putin, Rus ordusuna Donetsk ve Luhansk’i koruma emri vermesiyle birlikte tüm dünyayı korku kapladı. Yaşanan bu korku piyasaları da derinden etkiledi. Kararın açıklanmasından önce Bitcoin fiyatı 38.400 dolar seviyesinden 36.800 dolar seviyesine (Yüzde 4) geriledi.

Son günlerde ABD'den, NATO'dan ve AB devletlerinden gelen açıklamalarla hisse senetleri, kripto para piyasaları satış pozisyonundaydı. Yatırımcılar savaşın çıkabileceğini düşündükleri için pozisyonlarını stabil olan pozisyonlara çekmeye devam etti.

Bu yönelim Bitcoin gibi riskli yatırımları düşüşe sevkedip altın gibi emtia piyasalarında işlem gören mallara yönlendirdi. 

Kripto para piyasalarının analistlerine göre her ne kadar bu savaş ortamı devam ediyor olsa da Bitcoin gibi merkeziyetsiz sistemlerin bu gibi durumlarda merkeziyetsizliğini kanıtlaması ve dijital altın olarak adlandırılması için bulunmaz bir fırsat.

Bitcoin'in sınırlı ve merkeziyetsiz oluşu yeni dünya düzeninde var olması için bir sebep olarak görülüyor.