Rusya Devlet Başkanı Putin orduya seslendi: Halk ve ordu isyancıların yanında değildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanı sonrası ilk kez orduya seslendi. Halk ve ordunun isyancıları desteklemediğini belirten Putin, "İç savaşı fiilen durdurduk. İsyanı bastırmak için Ukrayna'daki askerleri çekmeyi düşünmedik." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin orduya seslendi: Halk ve ordu isyancıların yanında değildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanı sonrası ilk kez orduya seslendi. Halk ve ordunun isyancıları desteklemediğini belirten Putin, "İsyanı bastırmak için Ukrayna'daki askerleri çekmeyi düşünmedik" dedi.

 

"İSYANDA SİZLERİN KARARLILIĞI BELİRLEYİCİ OLDU"

Putin, ordu, güvenlik güçleri ve gizli servislerin personelinin tamamına, gösterdikleri cesaret ve rusya halkına sadakatlerinden dolayı teşekkür ederek “İsyan sırasında, sizlerin kararlılığı ve cesareti de toplumun gösterdiği dayanışma gibi belirleyici oldu” dedi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı, ayaklanma sırasında ölen Rus helikopter pilotlarının ülkelerini koruma görevini yerine getirdiklerini söyledi ve anılarına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

EKİPMANLARI ORDUYA DEVREDECEKLER

Öte yandan silahlı isyan nedeniyle Wagner grubuna karşı açılan ceza davaları düşürüldü. Rusya Savunma Bakanlığı ise Wagner güçlerinin elindeki ekipmanları savunma bakanlığına devredeceğini açıkladı.