Putin, savaşı bitirmek için 3 olan şartını 5'e çıkardı

Rusya Devlet Başkanı Putin, barış için masaya sürdüğü şartlarını 3'ten 5'e çıkarttı. Putin Kırım'ın Rus toprağı sayılması, Ukrayna'nın anti-nazilileştirilmesi, Ukrayna'nın NATO üyesi olmaması şartlarına; Donbass'tan vazgeçilmesini ve ülkedeki Rusça kullanımının koruma altına alınmasını ekledi.

Putin, savaşı bitirmek için 3 olan şartını 5'e çıkardı

Tüm dünya Moskova ile Kiev hattından çıkacak ateşkes kararını beklerken  Rus Lider Putin'den Ukrayna savaşına dair yeni açıklamalar geldi. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış için masaya sürdüğü şartları 3'ten 5'e çıktı.

Putin'in 5 şartı

Edinilen bilgiye göre Putin'in savaşın durması için Ukrayna'ya sunduğu 5 şart şunlar:

- Kırım, Rus toprağı olarak kabul edilecek.
- Ukrayna Donbass'tan vazgeçecek.
- Ukrayna tarafsızlığını açıklayacak ve NATO'ya üye olmayacak.
- Ukrayna'da Rusça kullanımı koruma altına alınacak.
- Ukrayna ordusunda Nazi düşüncesinden arındırılacak.

Putin daha önce yaptığı açıklamada savaşın uzaması durumunda Ukrayna'nın daha fazla taviz vermek zorunda kalacağını söylemişti. 

Putin ve Zelenski'nin görüşmesi için de şartlar açıklandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı Devlet Başkanı Zelenski'nin olası görüşmesi hakkında konuşan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, "Bunu yorumlamaya kesinlikle hazır değilim. Sadece şunu söyleyeyim; tarafların görüşmesini konuşmadan önce müzakere heyetlerinin anlaşma metnini hazırlaması ve üzerinde mutabakat sağlaması, sonra bizim tekliflerimizle ilgili anlaşma metninin dışişleri bakanları tarafından imzalanması, hükümetler tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak bunun ardından devlet başkanları zirvesini konuşmanın bir anlamı olur" ifadelerini kullanmıştı.