Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Putin'in sağlık durumu ile ilgili açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransız televizyonu TF1'e verdiği mülakatta, Ukrayna'nın Donbas bölgesinin 'özgürleştirilmesinin' Moskova için koşulsuz bir öncelik olduğunu söyledi. Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sağlık durumu ile ilgili de flaş açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Putin'in sağlık durumu ile ilgili açıklama

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 4'üncü ayına girerken savaş bir süredir ülkenin doğusunda yoğunlaşmış durumda. Lavrov, Rusya'nın devam eden işgalini savunduğu konuşmasında, yaptıkları operasyonun amacının Ukrayna'yı 'silahlardan arındırmak' olduğunu ileri sürdü. Rus Dışişleri Bakanı Moskova'nın bir süredir devam eden 'neo-Nazi rejimiyle savaştıkları' savını da yineledi.

'Putin hasta mı?' sorusuna yanıt

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin de konuştu. Rus bakan Putin'in hasta olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı. Putin'in düzenli olarak halkın önüne çıktığını kaydeden Lavrov, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Akıllı insanların bu kişide bir tür hastalık veya rahatsızlık belirtileri görebileceğini sanmıyorum."