Rusya: Gazze yok edilirse bir felaket yaratacaktır

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süren İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin konuştu. İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği bombalı saldırılara değinen Lavrav, ""Eğer Gazze yok edilirse, 2 milyon sakini sürülürse, bu yüzyıllarca olmasa da onlarca yıl sürecek bir felaket yaratacaktır" diye konuştu.

Rusya: Gazze yok edilirse bir felaket yaratacaktır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belta haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.

İsrail'e yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Lavrov, "İsrail de uluslararası hukuka tam olarak bağlı olmayan bir şekilde tepkisinin acımasız olacağını ve Hamas'ı yok edeceğini kamuoyuna duyurdu. Gazze'yi ve sivil nüfusunu yok etmeden Hamas'ı yok etmek mümkün değil" diye konuştu.

Bölgede çatışmanın durması ve Gazze halkına insani yardımların yapılması gerektiğini kaydeden Lavrov, "Eğer Gazze yok edilirse, 2 milyon sakini sürülürse, bu yüzyıllarca olmasa da onlarca yıl sürecek bir felaket yaratacaktır" ifadesini kullandı.