Putin, Prigojin'in ölümüyle ilgili ilk kez konuştu

Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ölümüyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı" açıklamasını yaptı.

Putin, Prigojin'in ölümüyle ilgili ilk kez konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tver’de düşen özel jette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Putin açıklamasında, ''Prigojin yetenekli bir insandı, araştırma devam ediyor. 90'lı yıllardan beri tanırım, iyi bir iş insanıydı. Araştırmaların ne söyleyeceğine bakacağız! Rapor biraz zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı'' dedi.

 NE OLMUŞTU?
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) da düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı. Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülmüştü. Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti.