Rusya imha ettiği askeri üsleri açıkladı!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Ukrayna’da operasyonun başından bu yana 2 bin 786 askeri tesis imha edildi” ifadelerini kullanarak, “Ukrayna askeri havalimanlarının yüzde 90'ı devre dışı bırakıldı” dedi.

Rusya imha ettiği askeri üsleri açıkladı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları geçici ateşkesin ilan edildiği kentler dışında devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, Luhansk birlikleri tarafından 2 kilometrelik, Donetsk birlikleri tarafından ise 4 kilometrelik ilerleme sağlandığını aktardı.

 

Rus operasyonları sırasında vurulan Ukrayna hedefleri ile ilgili rakamları açıklayan Konaşenkov, “Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait bombardıman ve saldırı uçakları 49 askeri tesisi imha etti. Bunlar arasında 2 komuta merkezi, 6 uçaksavar füze sistemi, 4 mühimmat ve yakıt deposu ve 37 askeri alan yer aldı. Ukrayna’da operasyonun başından bu yana 2 bin 786 askeri tesis imha edildi” dedi.

“Ukrayna askeri havalimanlarının yüzde 90'ı devre dışı bırakıldı”

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyondan önce Ukrayna’nın elinde 250’ye yakın savaş uçağı ve helikopterin bulunduğunu belirten Konaşenkov, “Rus Havacılık Kuvvetleri, 89 savaş uçağını ve 57 helikopteri karada ve havada imha etti. Ukrayna uçaklarının bir kısmı Polonya’ya uçtu ve savaşa dahil olmadı. Ukrayna askeri havalimanlarının yüzde 90'ı devre dışı bırakıldı. Birinci ve ikinci sınıf Ukraynalı pilot kalmadı. Bugüne kadar, Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin savaş uçakları tarafından yalnızca tek bir sorti girişimi kaydedildi” ifadelerini kullandı.