Röntgen kabusu: “Pil sıvısı” içirdiği hastalardan 7’si öldü

Rusya'daki St Petersburg Belediye Teşhis Merkezi 1 No'lu klinikte akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Doktorların röntgen çektirmeden önce "pil sıvısını yutmasını" söyledikleri 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi zehirlendi.

Röntgen kabusu: “Pil sıvısı” içirdiği hastalardan 7’si öldü

Skandal olay, Rusya'nın St Petersburg kentinde yaşandı. İddialara göre Rus doktorun, insan tüketimi için olmayan endüstriyel sıvıları kulalndığı ve hastalarına röntgen çektirmeden önce aldırdığı belirtildi. St Petersburg kliniğinin başkanı Dr Yevgeny Popov, gözaltına alındı.

Ölümcül kokteyl 12 saat içinde 4 can aldı

O hastalardan biri de 42 yaşındaki dört çocuk babası Alexey Tsaryovdu.... Tsaryov, Pil sıvısını yuttuktan dakikalar sonra doktorlara şikayette bulundu. Tsaryov, ellerini hissetmediğini, yüzünün tamamen uyuştuğunu söyledi.

Röntgen kabusu: “Pil sıvısı” içirdiği hastalardan 7’si öldü - Resim : 1

Hastaların klinikte yemek borusu, mide ve bağırsak röntgeni çekmeye hazırlanırken "pil sıvısı" içtikleri bildirildi. Semptomları kısa süre içinde etkisini gösteren 4 hasta 12 saat içinde hayatını kaybetti.

"Bağırsakta hasar, yanık, ve zehirlenme..."

Ancak kısa süre sonra, sağlık görevlilerinin göz ardı ettiği iddia edilen cehennem semptomları yaşamaya başladılar. Peş peşe yaşanan ölümlerin ardından hastalara verilen maddenin laboratuvar araştırması için satılan ve araba akülerinde kullanılan sıvı olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Hastaneye kaldırılan ilk kurban ise 66 yaşındaki Tatyana Andreeva oldu. Andreeva zehirli maddeyi içtikten sonra trajik bir şekilde öldü.

Röntgen kabusu: “Pil sıvısı” içirdiği hastalardan 7’si öldü - Resim : 2

Yapılan incelemelerde pil sıvıvı içen hastalarda bağırsakta hasar, ciddi yanık ve zehirlenmeler kaydedildi.

Etkilenen tüm hastaların St Petersburg'daki aynı kliniğe gittiği ve sıvıyı içtikten sonra fenalaştığı skandal olay sonrası Soruşturma Komitesi cezai soruşturma başlattı.

Pil sıvısı gibi zehirli maddelerin yutulması yemek borusu ve midede hasara yol açmasının yanı sıra ciddi enfeksiyon ve organ yetmezliğine neden olabiliyor.