Tüketici kredilerinde yeni rekor

Rusya'da verilen tüketici kredilerindeki ortalama miktarın geçen aya kıyasla yüzde 37,6, mart ayına göre de yüzde 16,1 oranlarında arttı.

Tüketici kredilerinde yeni rekor

Rusya’da Vadesi gelmiş borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların kredi kullanımına ilgisi rekor düzeyde. Pandemi sürecinde Rusya’da, bankaların verdiği tüketici kredilerinde yeni rekor kırıldı. Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), Rus bankaları tarafından verilen ortalama tüketici kredisi rakamlarının 317 bin 700 rubleye ulaşarak yeni bir rekora ulaştığını bildirdi.

Ülkede verilen tüketici kredilerindeki ortalama miktarın geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 37,6, mart ayına göre de yüzde 16,1 oranlarında arttığının belirtildiği NBKI raporunda, yıl başından bu yana tüketici kredilerindeki ortalama rakamların 100 bin ruble arttığı ifade edildi.

Bankalar tarafından verilen kredilerdeki en büyük ortalama rakamlar 637 bin rubleyle Rusya’nın başkenti Moskova’da kaydedilirken, Yamalo-Nenets Özerk Bölgesinde 588 bin 300 ruble, Moskova bölgesinde ise 474 bin ruble olarak meydana geldi. Rusya’da tüketici kredilerinde ortalama en düşük rakamlar ise 253 bin 200 ruble ile Rostov’da, 249 bin 400 rubleyle Stavropol’da ve 225 bin 200 ruble ile Altay Bölgesinde kaydedildi.

Rusya Merkez Bankası, mayıs ayı ortalarında yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarının vadesi geçmiş banka borçlarının 20,8 trilyon rubleye ulaştığını duyurmuş, ekonomik balon uyarısı yapmıştı.