Rusya'da yeni rekor! 'Delta' kabusu sürüyor...

Türkiye’ye uçuş yasağının kalkmasıyla rekor sayıda turist gelen Rusya'dan gelen koronavirüs delta varyantı gelişmeleri endişe uyandırdı. Ülkede pandeminin başından bu yana vaka sayısında yeni bir rekor geldi. İşte detaylar...

Rusya'da yeni rekor! 'Delta' kabusu sürüyor...

Türkiye’ye uçuş yasağı kalkan Rusya'da geçen hafta itibariyle Delta varyantının etkisiyle vaka sayısındaki artış hızlandı. Ülkede son 24 saatte 737 kişi Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi. Bu da ülkede salgının başından bu yana yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Enfeksiyonlardaki artışın hastaneleri ve sağlık sistemini zor durumda bırakması nedeniyle Rusya, geçen hafta üst üste beş gün boyunca korona virüsten ölüm rekorları kırdı.

Artan vakalara rağmen Kremlin, ülke çapında başka bir kapanma olasılığını reddederek; bölge liderlerini kitlesel etkinlikleri yasaklamak, restoranlara kısıtlama getirmek gibi daha kısıtlı önlemler almaları konusunda uyardı.

Ülkenin başkenti Moskova'da yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı "yeniden" aşılama sürecinin başladığı bildirilmişti.