Moskova'da sel felaketi! Acil durum ilan edildi

Rusya’nın başkenti Moskova'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yolları su bastı. Moskova'da yağış nedeniyle adeta hayat durma noktasına geldi.

Moskova'da şiddetli yağış nedeniyle otoyollar ve şehir sokaklarını su bastı. Bölgeye kurtarma ekipleri yönlendirilirken buralarda su tahliye çalışmaları yapıldı.Televizyon ve radyolardan Moskova halkına evden çıkamamalarına yönelik uyarılar yapıldı. 

Saatte 20 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle tabelaların uçtuğu ve uçuşlarda aksamalar yaşandığı öğrenildi. Moskova'da bulunan Domodedovo, Şeremetyovo ve Vnukovo havaalanlarını da su bastı. Birçok uçağın rötar yaptığı aktarılırken havaalanı ekipleri tarafından da pistlerin temizlenme çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.

Acil durum ilan edildi

Moskova'da fırtına ve aşırı yağışlar insanlar için hayatı olumsuz yönde etkilerken bu durumun keyfini sürenler ise aşırı sıcaklardan bunalan hayvanlar oldu. Bir hayvanat bahçesinde bulunan 3 fil bahçeye çıkarak biriken yağmur suları ile oynadı, yağmurla birlikte serinleyen havanın keyfini çıkardı.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı başkentte oluşan fırtına ve yağışlara karşı önlemler alındığını ve yağış ve fırtınanın gece saatlerine kadar devam edeceğini belirterek, bölge halkını dikkatli olmaya çağırdı. Moskova'da yaşayanlara sokağa çıkmama uyarısında bulunulurken bazı yolların tahrip olduğu içme suyu şebekelerinde ve bazı noktalarda elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi.