İrtibat kesilen yolcu uçağı denize düştü! Kurtulan yok!

Rusya’nın Kamçatka bölgesinde AN-26 tipi yolcu uçağıyla bağlantının kesilmişti.  Rusya Acil Servisi uçağın denişe düştüğünü tespit etti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ilk belirlemelere göre düşen AN-26 tipi yolcu uçağında tüm yolcuların hayatını kaybettiğini bildirdi.

İrtibat kesilen yolcu uçağı denize düştü! Kurtulan yok!

Rusya’nın Kamçatka bölgesinde AN-26 tipi bir yolcu uçağıyla bağlantının kesildiği bildirildi. Uçakta kabin ekibiyle birlikte 28 kişinin olduğu belirtilmişti. Rusya Acil Servisi uçağın denişe düştüğünü tespit etti.

Uçakta 22 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunurken, helikopter ve uçaklarla bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Rusya'nın uzak doğusundaki Petropavlovsk-Kamçatski'den kalkan ve toplam 28 kişiyi taşıyan An-26 tipi uçağın hava trafik kontrolü ile teması kaybettiği duyuruldu.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda ise tüm acil servislerin uyarıldığı, iki helikopter ve özel bir uçağın bölgeye yönlendirildiği kaydedildi. Uçağın varış noktasının Kamçatka Yarımadası'nın kuzeyindeki Palana olduğu belirtildi. Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamaya göre uçakta 1'i çocuk olmak üzere 22 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyor. Bölge Savcılığına göre ise uçakta 23 yolcu ve 6 mürettebat olmak üzere 29 kişi yer alıyor.

Bakanlık açıkladı: Kurtulan yok

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ilk belirlemelere göre düşen AN-26 tipi yolcu uçağında tüm yolcuların hayatını kaybettiğini bildirdi.